Fradi: 4-5 edző körül kerülhet ki Stöger utódja - a lista és a háttér

A csakfoci.hu információi szerint egyelőre 4-5 jelölt neve is képben van a Ferencvárosnál, így Stöger hirtelen menesztése után nem várható azonnali bejelentés. Orosz, ukrán, olasz edző is ott van a jelöltek között, de erős a skandináv vonal is.
Nyikes Zoltán 2021. december 13., hétfő 16:33
A csakfoci.hu információi szerint egyelőre 4-5 jelölt neve is képben van a Ferencvárosnál, így Stöger hirtelen menesztése után nem várható azonnali bejelentés. Orosz, ukrán, olasz edző is ott van a jelöltek között, de erős a skandináv vonal is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. december 13., hétfő 16:33

Honlapunkon is beszámoltunk arról hétfő kora délután, hogy a Ferencváros némileg váratlanul, az utolsó őszi forduló előtt menesztette Peter Stöger vezetőedzőt, így a Budapest Honvéd ellen az eddigi segédedző, Máté Csaba irányítja a magyar bajnokot.

A hirtelennek tűnő döntés után sokan azt valószínűsítik, hogy már megvan az utód, és akár 1-2 napon belül bejelentik Stöger utódját a Fradinál, de információink szerint nem ez a helyzet, nincs még döntés az utódról.

A következő napokban viszont valóban felgyorsulnak majd az egyeztetések a lehetséges jelöltekkel, és a kör egyelőre nem szűk. Információink szerint jelölt 4-5 jelölt is képben van.

Sok mindent kell még mérlegelniük a ferencvárosi vezetőknek, így természetesen az anyagiakat is, de az biztosan szempont lesz, hogy egy erőskezű szakember irányítsa újra a csapatot.

A csakfoci.hu információi szerint a Ferencváros ismét körbenézett keleten, de a korábbi edzőkeresés folyományaként vannak olyan jelöltek, akik most esetleg megszerezhetők más térségből is.

Úgy tudjuk, a lehetséges utódok között szerepel Viktor Szkripnik, aki a német Werder Bremennél valóságos ikonnak számít, de korábban emlegették már Andrij Sevcsenko lehetséges utódjaként is hazája válogatottjánál. Még a Werdernél - ahol Kleinheisler László is a játékosa volt - egy portál az év edzőjének is megválasztotta a Bundesligában, később bajnok és kupagyőztes is volt Lettországban a Riga FC csapatával, jelenleg pedig az ukrán élvonalbeli Zorja Luhanszk vezetőedzője, zsinórban kétszer vezette a bronzéremig a gárdát, jelenleg pedig a negyedik helyen állnak a bajnokságban.

Rajta kívül Sztanyiszlav Csercseszov is rajta van a radaron a keleti jelöltek közül. Csercseszov a 2021-es Európa-bajnokság után távozott az orosz válogatott éléről öt év után, a legemlékezetesebb eredményét a 2018-as vébén érte el, ahol a negyeddöntőig vezette a Szbornaját. Az 58 éves szakember 57 mérkőzés erejéig volt szövetségi kapitány, előtte klubedzőként megfordult a lengyel Legia Warszawánál - ahol együtt dolgozott Nikolics Nemanjával is -, míg hazájában a Dinamo Moszkva, az Amkar Perm, a Terek Groznij, a Szocsi és a Szpartak Moszkva.

Úgy értesültünk, hogy a Ferencvárosnak a skandináv térségből is van konkrét jelöltje, ahogy a korábban felmerült Eusebio Di Francesco sem esélytelen ezúttal. Az olasz szakember legutóbb a Serie A-ban szereplő Hellas Verona edzője volt, korábban többek között a Cagliarit, a Sampdoriát, az AS Romát, a Sassuolót és a Leccét is edzette.

Információink szerint egyelőre az a biztos, hogy jelenleg magyar szakember nincs képben a Ferencvárosnál, így külföldi szakember lesz Stöger utódja.

Olvastad már?
Fradi: Solskjaerral is dolgozott együtt a meglepő helyről felbukkanó edzőjelölt
Honlapunk úgy értesült, hogy a számos jelölt közül az egyik a jelenleg a Moldét irányító Erling Moe.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz