EL: Csak így élheti meg a Fradi a tavaszt - a lehetséges forgatókönyvek

Csütörtökön megőrizheti továbbjutási esélyét a Ferencváros az Európa Ligában, de akár a kiesése is megpecsételődhet a Groupama Arénában, illetve Moszkvában.
Dudás Gábor 2019. november 25., hétfő 9:05
Csütörtökön megőrizheti továbbjutási esélyét a Ferencváros az Európa Ligában, de akár a kiesése is megpecsételődhet a Groupama Arénában, illetve Moszkvában.
Szerző: Dudás Gábor 2019. november 25., hétfő 9:05

Hajrájukhoz érnek az Európa Liga csoportküzdelmei a héten, hiszen már az ötödik, utolsó előtti körre kerül sor. A végjáték előtt összesen öt csapat bizotosította már be a helyét a legjobb 32 között eddigi eredményeivel, a Basel, a Celtic, az Espanyol, a Manchester United és a Sevilla.

Az Espanyol továbbjutását tehát már a Ferencváros elleni csoportmeccse sem veszélyezteti, ugyanakkor a csoportelsőség és persze a második továbbjutó hely kiléte még nyitott a "H"-jelzésű négyesben.

A zöld-fehérek számára lesz tehát igazán nagy tétje a csütörtöki találkozónak, mivel egy esetleges vereséggel és a Ludogorec győzelmével az utolsó, bulgáriai meccsének már semmiféle tétje nem lenne. Ha viszont az FTC bravúrt érne el, miközben utolsó ellenfele botlik, a tavaszi folytatás reményében utazhatna majd el Razgradba a magyar bajnok.

A sorsolás után papíron talán a csoport legnagyobb esélyesének tartott CSZKA Moszkva közben szép lassan beletörődhet abba, hogy elveszítette sanszát a továbblépésre, már csak matematikai esélyük van az oroszoknak.

Az ötödik játéknap legfontosabb következményei lehetnek:

- Csütörtökön csoportelső is lesz az Espanyol, ha legyőzi a Ferencvárost

- Továbbjut a Ludogorec is, ha győz, és közben a Ferencváros vereséget szenved

- Búcsúzik a CSZKA, ha nem veri meg a Ludogorecet, a Ferencváros pedig legalább egy döntetlent elér az Espanyol ellen - papíron ekkor az oroszok még utolérhetnék a Ludogorecet és a Fradit is pontszámban, de az egymás elleni eredmények a CSZKA ellen szólnak

Európa Liga, H-csoport, a csütörtöki program:

18:55: FERENCVÁROS - Espanyol

18:55: CSZKA Moszva - Ludogorec

A csoport jelenlegi állása: 1. Espanyol 10 pont (10-1), 2. Ludogorec 6 (8-8), 3. FERENCVÁROS 5 (2-4), 4. CSZKA 1 (1-8)

Olvastad már?
EL: Trolltámadás érte a Ludogorec-Fradi bíróját – minden a csoportkörről itt!
15 év után szerepel a Ferencváros az Európa Liga csoportkörében. A mérkőzésekre való hangolódásból mi is igyekezzük kivenni a részünket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Szoboszlai Dominik
Lipcséből származó sajtóhírek szerint Szoboszlai Dominik új szerződést kaphat a klubtól, melyben megemelnék a játékos fizetését is.
DVSC
Brazil támadó érkezhet
A BL-ben is az EL-ben is játszhatott, három országban is bajnok volt.
Újpest
Dženan Bureković
Dženan Bureković egyelőre visszatérhet Magyarországra, de lehet, hogy nem marad sokáig.
Tovább az összes átigazoláshoz