Egyre mélyebb gödörben a Fradi: Doll csapata legutolsó a „formatabellán”

Az elmúlt öt bajnoki fordulót tekintve a Ferencváros a legrosszabb csapat az NB I-ben, az élmezőnyben az aranyért harcoló klubok és egy meglepetéscsapat áll.
Budai László 2017. április 16., vasárnap 11:06
Az elmúlt öt bajnoki fordulót tekintve a Ferencváros a legrosszabb csapat az NB I-ben, az élmezőnyben az aranyért harcoló klubok és egy meglepetéscsapat áll.
Szerző: Budai László 2017. április 16., vasárnap 11:06

A Fradi tegnap este 2-1-es vereséget szenvedett a Vasastól, így tovább tart a zöld-fehérek gyenge sorozata. A Ferencváros játékán is látszik, hogy gödörben van a csapat, ezt Thomas Doll vezetőedző is elismerte, aki szerint képességbeli problémák vannak az együttesnél.

Olvastad már? Doll szerint akarnak, csak nem tudnak futballozni

A Fradi gyenge teljesítményét a számok is alátámasztják. A nemzetközi sportsajtóban nagy hagyománya van annak, hogy megnézik az úgynevezett „formatabellát”, amely megmutatja, hogy egy-egy együttes milyen formában van az adott időszakban. Legtöbbször a legutóbbi öt mérkőzésre tekintenek ilyenkor vissza.

 

Ezt az időszakot – azaz a 23. és a 27. forduló közötti mérkőzéseket – vizsgálva tűnik ki igazán, mekkora a hullámvölgy a zöld-fehéreknél. A Ferencváros ugyanis teljesen utolsó a „formatabellán”. Thomas Doll csapatának mindössze egyetlen győzelme van – több mint egy hónapja nyert a Haladás ellen (3-1) -, emellett egy döntetlen (Diósgyőr 1-1), valamint három vereség (Honvéd 1-2, Paks 1-3, Vasas 1-2) áll a neve mellett.

Az utolsó előtti helyen öt ponttal a Mezőkövesd áll, amely azonban legutóbbi két meccsén már négy pontot szerzett, így egy egységgel a Fradi előtt helyezkedik el a tabellán. A kiesés elől menekülő Gyirmót a 10. szintén öt ponttal, míg a szintén menekülő Diósgyőr a hatodik (2 győzelem, egy döntetlen, két vereség).

Az élmezőnyben a bajnoki cím két legnagyobb esélyesét – a Honvédot és a Videotont -, valamint a tavasz meglepetéscsapatát, a Paksot találjuk. A kispestiek 10 pontot szereztek legutóbbi öt meccsükön (3 győzelem, egy döntetlen, egy vereség), ezzel vezetik ezt a tabellát is, mögöttük a Paks és a Videoton fért fel a dobogóra 8 ponttal – és ugyanannyit gyűjtött egyébként a negyedik helyre csúszó MTK is.

ÍGY ÁLL AZ IGAZI NB I-ES TABELLA

A formatabella

Címkék: #magyar foci #NB I #FTC
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz