Csercseszov a Zvezda elleni EL-meccs előtt: "Nem szeretek matematikusként számolgatni, edző vagyok"

Csütörtökön a Crvena zvezda vendége lesz a Ferencváros az Európa Liga csoportkörének 3. fordulójában. A mérkőzés előtti napon a Fradi vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov és a csapat védője, Mats Knoester sajtótájékoztatón beszélt várakozásairól Belgrádban.
Privacsek András 2022. október 5., szerda 19:44
Csütörtökön a Crvena zvezda vendége lesz a Ferencváros az Európa Liga csoportkörének 3. fordulójában. A mérkőzés előtti napon a Fradi vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov és a csapat védője, Mats Knoester sajtótájékoztatón beszélt várakozásairól Belgrádban.
Szerző: Privacsek András 2022. október 5., szerda 19:44

- A vasárnapi, Kecskemét elleni bajnoki vereség nem változtat semmin, ilyen előzmény után talán jobban ki leszünk élezve. Kemény mérkőzésre számítok a Crvena zvezda ellen, ami ugyanúgy 0-0-ról indul, mint a többi – kezdte a védő, aki kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy várhatóan több tízezer ember előtt léphetnek pályára csütörtökön. - Játékosként mindig is ilyen nagy mérkőzésekre vár az ember. Noha idegenben fogunk játszani, tudom, hogy a szurkolóink is elkísérnek bennünket. Megfelelően kielemeztük az ellenfelet. Maximálisan élesnek kell lennünk csütörtökön a pályán, csak akkor lehetünk sikeresek - olvasható a fradi.hu-n. - Ha megnyered az első két meccset, természetes, hogy többet szeretnél. Ettől függetlenül azt is látjuk, hogy még bármire van esély. Ezt a fajta nyomást az előnyünkre kell fordítani.

A holland hátvéd után Sztanyiszlav Csercseszovtól kérdezhettek az újságírók.

- Volt egy meccsünk a bajnokságban, ahol nem volt szerencsénk, ám az már a múlt, a csütörtöki mérkőzés szempontjából nem fontos. A kecskeméti vereség után nem volt szükség külön mentális felkészítésre. Eleve nem vagyok a híve annak, hogy a múltról beszélgessünk, maximális erővel kellett készülnünk a csütörtöki feladatra. Jött egy vereség, de utána egy kis kompenzálást is kaptam – mondta el a tréner, aki utolsó mondatával már arra utalt, hogy unokája született. - Egy nagyon kemény ellenfél, a szerb bajnok ellen lépünk pályára csütörtökön, de van még 24 óránk arra, hogy megtaláljuk a megfelelő taktikát és azt, hogy ki milyen pozícióban játszik.

Ha jól tudom, 1975-ben 110 ezer ember előtt játszott Belgrádban a Ferencváros, remélem, csütörtökön is hasonló körülmények várnak ránk.

Csercseszovot a csoport állásával kapcsolatban is kérdezték.

- Nem szeretek matematikusként számolgatni, edző vagyok. Van hat pontunk, ennek ellenére mindenre készen kell állnunk. Csütörtök este is három pont szerezhető, ezt mindkét együttes szeretné megszerezni. Készen kell állnunk a meccsre, ezen a szinten ugyanis nincs könnyű ellenfél. Két lábbal a földön kell maradnunk. A Crvena zvezda egy olyan csapat, amely évről évre a BL-főtábla közelében van, ennek tudatában lépünk pályára.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz