BL, EKL: Velük játszhat a Fradi, a Vidi, a Puskás és a Kisvárda - közel teljes a selejtezős ellenfelek listája

Még két csapat kiléte bizonytalan, az viszont biztos, hogy a Ferencváros kiemeltként várja a júniusi sorsolást a Bajnokok Ligája selejtezői előtt. Az Európa Konferencia Ligában is tisztul a kép.
Dudás Gábor 2022. május 23., hétfő 14:32
Még két csapat kiléte bizonytalan, az viszont biztos, hogy a Ferencváros kiemeltként várja a júniusi sorsolást a Bajnokok Ligája selejtezői előtt. Az Európa Konferencia Ligában is tisztul a kép.
Szerző: Dudás Gábor 2022. május 23., hétfő 14:32

Bajnokok Ligája

Az európai bajnoki idények kevés kivétellel lezárultak az elmúlt hétvégék során, így szinte teljes képet lehet már kapni arról, kik alkotják majd az európai kupák selejtezőinek mezőnyét.

A Bajnokok Ligája első két körének csapatai listája például már szinte teljes, a san marinói és az örmény bajnokság nem zárult még le, de ez a Ferencváros számára is részletkérdést jelent. A magyar bajnok kiemeltként várja a június közepi sorsolást és továbbjutása esetén a második fordulóban is kiemelt lehet majd.

A Fradi lehetséges riválisa a BL 1. és 2. selejtezőkörében (balra a kiemelt, jobbra a nem kiemelt csapatok):

Európa Konferencia Liga

Ami pedig a majd három magyar indulóval (Kisvárda, Puskás Akadémia, MOL Fehérvár) elrajtoló Európa Konferencia Ligát, illetve selejtezőit illeti: a harmadik számú kupasorozat második körében a Vidi biztosan kiemelt lesz majd (mint ahogy továbbjutása esetén a harmadikban is), a várdaiak és a felcsútiak viszont biztosan nem.

Itt azért még jóval több a hézag a listán, de szép lassan itt is teljessé válhat az indulók névsora. Az viszont már most látszik, hogy az NB I két dobogósára nagyon kemény feladatok, azaz ellenfelek is várhatnak már rögtön a kezdéskor.

A második selejtezőkör sorsolását június 15-én tartják, a párharcok első meccseit pedig július 21-én játsszák majd le a csapatok.

Az EKL 2. selejtezőkörének csapatai (balra a kiemelt, jobbra a nem kiemelt klubok):

(Képek: kassiesa.net)

Olvastad már?
Fradi: Tokmac bődületes fizetést utasíthatott vissza, még többet kér a Besiktastól - sajtóhír
Tovább folytatódhat az egyezkedés a felek között.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz