Fotó: www.uefa.com

BL: "Az eredmény a legfontosabb, a játék most csak másodlagos" - ezen változtatott a félidőben a kijevi edző

Mircea Lucescu elmondta, arra törekedtek, hogy ne tudjon gyors ellentámadásokat vezetni a Fradi, amelynél elől három gyors és technikás játékos is volt.
Nyikes Zoltán 2020. december 9., szerda 9:28
Fotó: www.uefa.com
Mircea Lucescu elmondta, arra törekedtek, hogy ne tudjon gyors ellentámadásokat vezetni a Fradi, amelynél elől három gyors és technikás játékos is volt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. december 9., szerda 9:28

A Dinamo Kijev 75 éves vezetőedzője, Mircea Lucescu az uefa.com-nak adott nyilatkozatában elismerte, hogy a félidőben nem volt teljesen elégedett, azt mondta a játékosoknak, hogy aktívabban kell játszaniuk támadásban, ha nyerni akarnak és tovább akarnak jutni.

– Az első félidőben, amikor labdát szereztünk, gyorsan el is veszítettük. A második játékrészben arra törekedtünk, hogy az ellenfél mögötti üres területeket kihasználjuk, hiszen nagy erőkkel támadtak, és végül ezt sikerült is véghezvinnünk. Nagyon örülök, hogy tavasszal is a nemzetközi porondon fogunk szerepelni. Az eredmény a legfontosabb, a játék most csak másodlagos. Nagyon jó, motivált csapat ellen játszottunk, a magyarok nyerni akartak és mindent megtettek ezért. Szervezettnek kellett lennünk a védekezésben, hogy ne hagyjuk számukra a gyors ellentámadások lehetőségét, hiszen olyan gyors és technikás játékosaik vannak, mint Uzuni, Tokmac és Zubkov is szerepelt, akiknek nem volt szabad helyet adnunk – nyilatkozta a román tréner.

– Talán nem játszottunk olyan jól, de a lényeg, hogy megszereztük a győzelmet, mert a korábbi mérkőzéseken például időről időre jól teljesítettünk, de a védekezésben mindig akadtak problémák – ezt már a kijeviek kapusa, Georgij Buscsan nyilatkozta. – Igyekeztünk sokat passzolni, nem pedig csak előre rugdosni a labdát. Az első félidőben az ellenfél jól presszingelt, de csak a középpályán kontrollálták a labdát. A második félidőben sokkal összeszedettebben jöttünk ki, és végül pozitív eredményt értünk el.

A kijevi gól előtti szabadrúgást elvégző Carlos De Pena szerint nehéz mérkőzést sikerült megnyerni, mivel a Ferencváros nagyon jól futballozott.

– Tudtuk, hogy a döntetlen jó nekünk, de nem ez volt a tervünk, nem akartunk védekezni, de így alakult. A Ferencváros jól játszott, mi jól védekeztünk, a második játékrészben pedig sikerült betalálnunk, ettől még inkább megnyugodtunk – mondta az M4 Sportnak az uruguayi középpályás, aki szerint Budapesten a Dinamo, Kijevben a Fradi játszott jobban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
PMFC
Vas Bence
A Pécs saját nevelésű, 17 éves középpályása, Vas Bence az idény végéig, kölcsönben Kozármislenyben folytatja pályafutását.
ETO FC Győr
Bacsa Patrik
A győriek közös megegyezéssel szerződést bontottak Bacsa Patrikkal, aki távozik Győrből.
Tovább az összes átigazoláshoz