BL: "A Fradi picit olyan, mint a Manchester City" - volt FTC-csatár figyelmeztette a Celticet

Kjartan Finnbogason szerint Szergej Rebrovnál és a Ferencvárosnál nem annyira számít a taktika, és az ukrán nem igazán szívleli a hozzá hasonló klasszikus erőcsatárokat, ezért kellett távoznia.
Dudás Gábor 2020. augusztus 26., szerda 8:19
Kjartan Finnbogason szerint Szergej Rebrovnál és a Ferencvárosnál nem annyira számít a taktika, és az ukrán nem igazán szívleli a hozzá hasonló klasszikus erőcsatárokat, ezért kellett távoznia.
Szerző: Dudás Gábor 2020. augusztus 26., szerda 8:19

Az izlandi Kjartan Finnbogason a Celtic és a Ferencváros játékosának is mondhatta már magát pályafutása során, a 34 éves futballistának ráadásul viszonylag friss emlékei lehetnek a magyar bajnokról, hiszen alig másfél éve távozott csak Budapestről - ezért is kérte fel "Fradi-szakértőnek" a csatárt a skót Daily Record.

A már Dániában szereplő Finnbogason előbb Thomas Dollnál, majd Szergej Rebrovnál sem számított alapembernek, a támadó szerint az ukránnál azért nem, mert a tréner felállásába, elképzelésébe nem illett az ő szerepköre. Elmondása szerint Rebrov sokkal inkább azt a támadójátékot (szélsők és "hamis kilences") preferálja, amely a Manchester City-t és Pep Guardiolát jellemzi.

- Engem még Doll szerződtetett, de négy meccsel az érkezésem után kirúgták, pedig addig 9-esként szerepeltem egy klasszikus irányító előtt. Miután Rebrov megjött, kiderült, hogy nem igazán kedveli a klasszikus csatárokat. Mondhatni igazi befejező támadó nélkül is játszik a Ferencváros. Inkább a kisebb, gyorsabb játékosokat kedveli, az olyan játékosokat, akik akár a széleken is képesek problémákat okozni az ellenfélnek.

Picit olyan futballt preferál, ami a Manchester City-t is jellemzi. Rebrov nem igazán híve az igazi 9-eseknek

- mondta az izlandi, aki arra is kitért, ki az esélyese a szerdai Celtic-FTC BL-selejtezőnek. Mint ismeretes, a skótok az izlandi Reykjavik 6-0-s kiütésével, míg a Ferencváros a svéd bajnok Djurgarden 2-0-s legyőzésével jutott el a második körig.

- A Ferencváros nagyobb és erősebb csapat a Reykjaviknál, biztos, hogy nagyobb csatára kényszeríti majd a Celticet, mint az izlandi bajnok. Ugyanakkor szerintem a skót csapat sokkal jobbnak tűnik a magyarnál, hogy ha valakire fogadnom kellene, az a Celtic lenne. A Ferencváros fizikálisan és taktikailag sem kiemelkedő, engem meg is lepett, amikor ott voltam, hogy nem igazán gondolkodnak a taktikában - tette hozzá Finnbogason.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz