Az UEFA döntése értelmében a Ferencváros BL-selejtezőjére is nézők nélkül került sor a Groupama Arénában, sőt, a sajtó képviselői is csak korlátozott számban lehettek jelen.
<
Az első negyedóra tapogatózó játékkal telt, a Fradinál ugyan többet volt a labda, de egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani. A vendégek a 18. percben már cserére kényszerültek, miután Emmanuel Banda megsérült és hordágyon kellett levinni.

Az első nagy lehetőségre félórát kellett várni: Isael tekert szélről kapura egy szabadrúgást, amit Bratveit kiütött, a berobbanó Kovacevic azonban nem fért a labdához, így a védők felszabadítottak. Három perccel később aztán a magyar bajnok megszerezte a vezetést: egy labdaszerzést követően Tokmac 24 méterről gyönyörűen kilőtte a jobb sarkot. Az első félidő képe alapján teljesen megérdemelten vezetett a Ferencváros.

A második félidő legelején Blazic sárgult be, miután szabálytalankodott közvetlenül a tizenhatos előtt. A vendégek azonban a sorfalba vágták a szabadrúgást. Érezhető volt, hogy a svéd együttes próbált nagyobb sebességre kapcsolni a szünet után, többet birtokolta a labdát, de helyzetekig nem jutott.

A Fradinak ezzel nagyobb területe maradt, amit ki is használt. A 62. percben Boli kiváló ütemben ugratta ki Tokmacot, ő pedig 15 méterről higgadtan gurított a bal sarokba. A 75. percben tovább növelhették volna előnyüket a zöld-fehérek, a csereként beállt Skvarka közeli lövése azonban szögletre csorgott a vendégek védőjéről. A hajrára a svédek lélekben feladták, a Fradi uralta a meccset. A 85. percben Boli két védőt is lerázott, majd 17 méterről mellé tekert, nem sokkal később pedig Varga lőtt ziccerben a kapusba.

A magyar bajnok egyértelműen felülmúlta a svéd aranyérmest, így megérdemelten jutott a következő fordulóba.

A Fradi a második selejtezőkörben a skót Celtic vendége lesz. A mérkőzést augusztus 26-án, szerdán 20:45-kor rendezik.

Összefoglaló

Tokmac volt a hős, összejött a zöld-fehér rangadó!

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. augusztus 19., szerda

Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör:

Ferencváros – Djurgarden (svéd) 2-0 (Tokmac 34., 62.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Ferencváros: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Haratin, Somália – Tokmac (Skvarka 63.), Isael (Laiduni 75.), Uzuni (Varga 84.) – Boli

Djurgarden: Bratveit – Une Larsson, Nyholm, Berg – Witry, Ulvestad, Karlström, Augustinsson – Edwards (Radetinac 75.), Kujovic (Chilufya – a szünetben), Banda (Holmberg 19.)

Távozhat Gróf a Fraditól: Új klubnál merült fel a neve