Fotó: fradi.hu

Az UEFA kiszámolta: Faképnél hagyta a Fradi az Újpestet - sorrendbe tették Európa 500 legjobb csapatát

A 2019/20-as idényben előzte meg a Ferencváros az Újpestet a BEK/BL-szereplések tekintetében, a zöld-fehérek előnye pedig a most futó szezonban tovább nőtt a főtábla elérésével.
Nyikes Zoltán 2021. január 11., hétfő 15:27
Fotó: fradi.hu
A 2019/20-as idényben előzte meg a Ferencváros az Újpestet a BEK/BL-szereplések tekintetében, a zöld-fehérek előnye pedig a most futó szezonban tovább nőtt a főtábla elérésével.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. január 11., hétfő 15:27

Az UEFA a 2020/21-es szezon féltávjánál is frissítette a BEK-, illetve BL-szereplések hivatalos, TOP 500-as örökranglistáját, amelyen az 1955 óta a sorozatban, sorozatokban szereplő összes csapat főtáblás és selejtezős eredménye, illetve szerzett pontjai is szerepelnek.

A 2020-as évet követően még mindig a 13-szoros győztes Real Madrid vezet nagy fölénnyel, megelőzve a Bayern Münchent és a Barcelonát. A legjobb tíz mezőnyét két angol (Manchester United, Liverpool), két olasz (Milan, Juventus) és két portugál (Benfica, Porto) csapat teszi teljessé a holland Ajax mellett.

A magyar klubok közül hosszú éveken, sőt, évtizedeken át az Újpest mérlege volt a legjobb az elitsorozatban - mint ismert, a lilák legutóbb 1998-ban nyertek magyar bajnoki címet, ekkor indultak utoljára a BL-ben, és akkor a második selejtezőkörig jutottak, de korábban elődöntősök és negyeddöntősök is voltak a BEK-ben -, ám 2019-ben megtörtént az őrségváltás, és a Ferencváros a nyári BL-selejtezőkön elért eredményeinek köszönhetően megelőzte az ősi riválist, miután pedig a mostani idényben hatalmas bravúrral összejött a BL-főtábla, így növelte is az előnyét az élen.

A Ferencváros jelenleg a 75. helyen áll a rangsorban 54 ponttal, míg az Újpest a 82. helyezett 44 egységgel.

Ami a többi magyar csapatot illeti: 109. a Vasas, 117. a Budapest Honvéd, 119. a Debreceni VSC, 127. az MTK Budapest, 165. a MOL Fehérvár FC, 167. az ETO FC Győr, 311. a Dunaferr SE, 328. a ZTE FC, 417. a Csepel SC, 479. pedig a Váci FC.

Az örök góllövőlistán a magyar Puskás Ferenc 35 találattal a 20. helyen áll (holtversenyben Edinson Cavanival) Bene Ferenc 15, Albert Flórián 11, Palotás Péter pedig 10 góllal iratkozott fel a legnagyobbak közé a sorozatban.

A teljes lista ide kattintva érhető el

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz