Fotó: www.facebook.com/fradi.hu

A Fradi-támadó korábbi csapattársa sosem sprintelt még annyit, mint az NB I-ben

A Ferencváros fehérorosz játékosa, Nyikolaj Szignyevics elégedett a helyzetével annak ellenére, hogy kevesebbet játszik.
Nyikes Zoltán 2020. május 12., kedd 15:31
Fotó: www.facebook.com/fradi.hu
A Ferencváros fehérorosz játékosa, Nyikolaj Szignyevics elégedett a helyzetével annak ellenére, hogy kevesebbet játszik.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 12., kedd 15:31

2019 januárjában érkezett a Ferencvároshoz a fehérorosz élvonalbeli BATE Boriszovtól a 18-szoros válogatott támadó, Nyikolaj Szignyevics, aki első szezonjában 11 fellépésén négy gólig jutott, míg a most zajló idényben 13 NB I-es bajnokiján csak egy gólt jegyzett. A 28 éves játékos egyik legutóbbi nyilatkozatában beszélt arról, mi jellemzi a magyar focit és a Fradin belüli jelenlegi szerepköréről is említést tett.

– A magyar fociban sokkal inkább fókuszban vannak a sprintek: a gyorsítások, a gyors, nagy sebességű munka. És a statisztikák. Nemcsak a Ferencvárosban, az egész országban.

A Kisvárdán játszó Simovic, aki a BATE-ban csapattársam volt, azt mondta: “soha életemben nem sprinteltem ennyit“.

A német mintát követik. A német foci erőteljes, gyors, atletikus. A magyarok ezt próbálják követni. A magyar és a fehérorosz labdarúgás közt a stadionok, a TV adás és a szurkolók a legnagyobb különbség. Nem az átlagszurkolókra gondolok, hanem a B-Középre. Szerintem a magyar bajnokság erősebb, de biztos sokan vitatkoznának ezzel, mondván, hogy a BATE és a Torpedo többször kiverte a DVSC-t. Így azt mondom, más. Nagyobb az intenzitás, a küzdelem és az intrika – idézi az ulloi129.hu a Fradi támadóját.

Szignyevics hozzátette, elégedett a jelenlegi helyzetével, még ha kevesebbet is játszik, mint szeretne, a posztján lévő Franck Boli több lehetőséget kap és rendszeresen be is talál.

– A mi stadionunk majd’ 25 ezer nézőt tud befogadni és félház mindig van. Nagyon menő stadion! A mi nézőszámunk a legmagasabb és ez az ország második legnagyobb stadionja az elmaradt Eb-re sok év után újjáépített Puskás Aréna után. Ott csak a válogatott játszik, de itt sok a szép stadion. Nem úgy mint otthon, itt van rá pénz – emelte ki a fehérorosz támadó.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz