Fotó: fradi.hu

A Fradi nem finomkodott a Slovan-meccs előtt: "A magyar ember nagyon nehezen felejt", "A mi csapatunk sokkal erősebb"

Sztanyiszlav Csercseszov és Botka Endre mondta el várakozásait a Slovan elleni Bajnokok Ligája-selejtezővel kapcsolatban.
Budai László 2022. július 19., kedd 13:59
Fotó: fradi.hu
Sztanyiszlav Csercseszov és Botka Endre mondta el várakozásait a Slovan elleni Bajnokok Ligája-selejtezővel kapcsolatban.
Szerző: Budai László 2022. július 19., kedd 13:59

A Fradi kedden délután megtartotta a szerda esti, Slovan elleni Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóját, amelyen Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző és Botka Endre vett részt.

BOTKA ENDRE

Az 1992-es eseményekről

A magyar ember nagyon nehezen felejt, lehet, hogy még nem éltem akkor, de láttuk mi történt, és azt gondolom, azt senki nem felejti el.

- Nem gondolom, hogy csak nekem lenne plusz motiváció, hiszen minden játékos látta a 30 évvel ezelőtti eseményeket, mindenki tudja, hogy plusz erőket kell bevetni, mindenki motivált lesz, és odateszi magát.

Az esélyekről

- Így, ahogy megnéztük a Slovan (Dinamo Batumi elleni) mérkőzését, nem biztos, hogy a jobbik csapat jutott tovább. A mostani nekik is nehezebb találkozó lesz lelkileg, nyilván máshogy állnak ehhez a meccshez, mint a másikhoz álltak.

Úgy gondolom, hogy a mi csapatunk sokkal erősebb.

- A Tobol ellen kint kezdtünk, tudtuk, hogy nem az első mérkőzésen kell megnyerni a párharcot, próbáltunk védekezésre koncentrálni, feltérképezni őket. Most más forgatókönyv lesz, támadóbban kell fellépnünk az első perctől. Meg szeretnénk mutatni az elejétől, hogy nincs semmilyen sanszuk. A Slovanból nem emelnék ki senkit, nincs okunk senkitől sem félni, felkészülünk mindenkiből.

A Tobol elleni kihagyásokról

- A második összecsapáson sokkal jobban uraltuk a játékot, a vége felé lehetett olyan megingás, ami nem megszokott, de még a szezon eleje van, ez meccsről meccsre egyre jobb lesz. Akkor már olyan eredmény volt a találkozón, hogy felszabadultabbak voltunk, talán nem mindenki figyelt eléggé, lehet, hogy ennek volt köszönhető.

SZTANYISZLAV CSERCSESZOV

Arról, milyen előnnyel lenne elégedett

- Két mérkőzésből álló párharc lesz a továbbjutásért, nem lenne helyénvaló még előnyökről beszélnünk. Amit látni akarok, hogy amit taktikailag megbeszélünk, az kijön a pályán, de az ellenfél is egy nagyon jó csapat. A Tobol ellen sem sikerült eldönteni az első meccsen a továbbjutást, nem biztos, hogy ez könnyebb lesz most sem.

Üzenet a szurkolóknak

- Nagyon örülünk, hogy telt ház lesz, nekünk egy dolgunk van: mindent kiadni magunkból és jól játszani.

Nemcsak a saját, hanem az ellenfél szurkolóinak is üzennék: ne feltétlen a múltba tekintsenek vissza, inkább a jelenre koncentráljanak, a mérkőzésnek normális keretek között kell lezajlania.

A két csapat keretértékéről

- Nem foglalkoznék azzal, melyik csapat mennyibe kerül, egy másik ország topcsapatával találkozunk, egy dolgunk van, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Az ellenfélnek is megvannak az erősségei, amire fel kell készülni, de ez nem szabad, hogy nyomás legyen.

A videóról, amit a klub készített a csapatnak a '92-es eseményekről

- Én magam sem voltam ott 30 éve és a játékosok sem. Ami akkor történt, az történelem. Nekünk a jelennel kell foglalkoznunk. Fontos, hogy mindkét meccsen megfelelően viselkedjenek a szurkolók.

Láttunk egy videót, hogy mi történt akkor, nem a legszebb képsorok, amelyeket világéletemben láttam. De ez a múlt, és nem szabad, hogy ezek befolyásolják a mérkőzést.

A Slovan edzőjével, Vladimir Weisszel való kapcsolatáról

- Természetesen beszéltem Vladimirrel, dolgoztunk is együtt, jól ismerem a munkásságát. Maximálisan tiszteljük egymást, de holnap amikor találkozunk, ellenfelek leszünk, és a jobbik csapatnak kell továbbmennie.

A sérültekről

- Sajnos küzdünk sérülésekkel: Ryan most kezd visszatérni a műtétje után, egyszer már edzett közösen a csapattal, de külön munkát végez. Haraisvilivel hasonló a helyzet és Zubkov is külön végzi az edzésmunkáját.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz