Fotó: fradi.hu

A Fradi korábbi szlovákjának van egy nagy fájdalma, de Dibuszéknak szurkol: "Egy ilyen meccset látni kell"

A Fradit korábban két szezonon át erősítő Michal Skvarka szerint a Ferencváros a Slovan elleni párharc esélyese és felforrósodott hangulatra számít a Groupama Arénában.
Budai László 2022. július 19., kedd 9:01
Fotó: fradi.hu
A Fradit korábban két szezonon át erősítő Michal Skvarka szerint a Ferencváros a Slovan elleni párharc esélyese és felforrósodott hangulatra számít a Groupama Arénában.
Szerző: Budai László 2022. július 19., kedd 9:01

Michal Skvarka 2019 és 2021 között erősítette a Ferencvárost, ahol bár nem tudott alapemberré válni, a csapattal két bajnoki címet nyert, és bejutott az Európa Liga, valamint a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A 29 éves futballista a sport.sk-nak természetesen a közelgő, Fradi-Slovan párharc kapcsán elevenítette fel budapesti emlékeit, és beszélt a két mérkőzés várható alakulásáról.

Nagyon várom már a párharcot, szerintem rendkívül látványos lesz. Azonnal lefoglaltam a jegyeket, mert egy ilyen meccset egyszerűen látni kell.

- Persze biztosan kirázza majd az embert a hideg, elképesztő lenne egy ilyen találkozót játszani a Ferencvárosban a Slovan ellen. Óriási kár, hogy ezt nem élhetem át, de remélem, a lelátókról is élvezni fogom majd - kezdte Skvarka, aki arról is beszélt, szlovákként a Slovannak szurkol-e, vagy a közös múlt miatt inkább a Fradinak.

- Szurkolok a szlovák kluboknak a nemzetközi porondon, hogy az összesített koefficiensünk egyre jobb legyen. Másrészről azonban nagyon jó a kapcsolatom a Fradival. Kiváló emberek dolgoznak a klubnál, fantasztikusak a szurkolói, ezért nagyon jól éreztem magam ott. Aki ismer, az tudja, hogy a Zsolna a szívem közepe, de határozottan helye van ott a Ferencvárosnak is. Mindenesetre bízom benne, hogy a futball ünnepe lesz a mostani meccs. 

Az előző szezonban a Wisla Krakkóban szerepelt támadó szerint a zöld-fehéreknek van nagyobb esélyük a továbbjutásra.

- Az első meccsen biztosan előnyben lesz a Fradi, nagyon nehéz ugyanis vendégként a Groupama Arénában játszani. A szurkolók tudják, hogy kell elképesztő hangulatot varázsolni, biztosan telt ház lesz majd.

Ha magáról a párharcról beszélünk, akkor is azt gondolom, hogy a Ferencváros az esélyesebb. Láttam a Slovan Batumi elleni és a Fradi Tobol elleni találkozóját is, ezért azt mondom, a zöld-fehérek jobb formában vannak.

Igaz, a pozsonyiaknak nehezebb volt az ellenfelük, a Batumi minőségi csapat volt. Szoros lehet az első meccs is, de a hazai pálya biztosan a Fradinak kedvez majd. Persze minden a gyepen dől majd el. 

A korábbi Fradi-játékost arról is kérdezték, milyen volt a kapcsolata az FTC fanatikus drukkereivel.

- Sosem volt semmilyen konfliktusom, nagyrészt csak a stadionban találkoztam velük, ahol pedig fantasztikusan szurkoltak.

Persze azt el tudom képzelni, hogy felforrósodott lesz a hangulat a Slovan ellen, de remélem, nem lesz semmilyen nagyobb incidens. Bízom benne, hogy a drukkerek legfőképp élvezni fogják majd a jó focit.

Skvarka a Bajnokok Ligája kapcsán arról is beszélt, milyen rosszul érintette, amikor kimaradt a Fradi BL-csoportkörre készül keretéből.

Talán a sérülések sem fájtak annyira, mint amikor megtudtam, hogy nem játszhatok a Fradival a BL csoportkörében.

Amikor az ember az egész életét a futballnak szenteli, és ennyire közel kerül hozzá, hogy valóra váltsa a nagy álmát, akkor ez borzalmas érzés. Persze tudom, hogy az egészség áll mindenek felett, de az a döntés nagyon fájdalmas volt - nyilatkozta, de azt is elmondta, reméli, lesz még esélye egyszer a legnívósabb sorozat közelébe kerülni.

Olvastad már?
Fradi: Távozóban a BL-keretből ismét kimaradt Zubkov - ezzel a csapattal áll előrehaladott tárgyalásban
Ukrán sajtóhírek szerint előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások a Sahtar Doneck és Olekszandr Zubkov között. Honlapunk úgy tudja, valóban jó esély mutatkozik a klubváltásra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz