A Fradi egyik legfontosabb játékosa: "Mi sem vagyunk boxzsákok Európában" - egy nagy tévhitet cáfolt meg Rebrov kapcsán

Miha Blazic szerint némi szerencsével és higgadtsággal többre is képes lehetett volna az FTC az Európa Liga főtábláján, de arról is beszélt a szlovén bekk, milyenek voltak Szergej Rebrov edzései, vagy épp Messi, illetve Ronaldo ellen játszani a BL-ben.
Dudás Gábor 2021. december 28., kedd 20:08
Miha Blazic szerint némi szerencsével és higgadtsággal többre is képes lehetett volna az FTC az Európa Liga főtábláján, de arról is beszélt a szlovén bekk, milyenek voltak Szergej Rebrov edzései, vagy épp Messi, illetve Ronaldo ellen játszani a BL-ben.
Szerző: Dudás Gábor 2021. december 28., kedd 20:08

Miha Blazic, a szlovén labdarúgó-válogatott védője szintén már hosszú ideje fontos szerepet játszik a Ferencvárosban. A zöld-fehérekkel idén bejutott az Európa Liga csoportkörébe, ahonnan a magyar bajnok három ponttal búcsúzott. Blazic mondhatni pótolhatatlan tagja a csapatának, amelyet a tavaszi szezonban már a korábbi orosz szövetségi kapitány, Sztanyiszlav Csercseszov vezet majd.

A bekk hazája egyik lapjának, a Slovenske Novicének nyilatkozott az FTC kapcsán több témakörben is. A lap arról is megkérdezte például Blazicot, hogy Magyarországon - amely egy nagy futballnemzet volt - hogyan gondolkodnak, amikor a Ferenváros nemzetközi szerepléséről van szó?

- Nem azt kérik tőlünk, hogy Európában elsők legyünk, de azt akarják, hogy legalább is versenyképesek legyünk az ellenfelekkel szemben. Hogy legalább a lehetőség, a potenciál meglegyen bennünk ahhoz, hogy legyőzzük a nagyobbakat és gazdagabbakat. Van egyfajta büszkeség a magyarokban, ami mindig is ott lesz.

Tekintettel arra, hogy ez a harmadik szezonunk Európában, talán arra számíthattak páran, hogy most egy kicsit könnyebb lesz a csoportkör számunkra. De nem volt az. A Bayer és a Betis is játszhatna a Bajnokok Ligájában, és ha a többi csoportot nézem, szerintem az egészet egy kicsit jobban el lehetne osztani. Még mindig van egy kis keserű szájízünk... Igen, oké, persze, a riválisok kicsit többet mutattak, de mi sem vagyunk boxzsákok. Távolról sem.

Játszottunk néhány jó meccset, talán egy kis szerencse és higgadtság hiányzott. Pedig Európában az kifizetődő...

A 28 éves szlovén védő beszélt arról az időszakról is, amikor még az a Szergej Rebrov volt edzője, aki a Dinamo Kijev és a legendás Valerij Lobanovszkij iskolájából érkezett.

- Ez a Rebrovról alkotott kép, miszerint ő a régi ukrán iskolát képviseli, nagyon téves. Ő egy nagyon is modern edző a képzés, a taktika tekintetében. Sokszor mesélte, milyen volt az edzésmunka Lobanovszkij alatt. És tisztában van azzal, hogy ilyesmit már nem lehet csinálni. Ez a régi iskola már nem létezik - reagált Blazic.

Az FTC kulcsembere a tavalyi Bajnokok Ligája-idényben Lionel Messi és Cristiano Ronaldo ellen is futballozhatott. Jött persze a felvetés: ki ellen volt a nehezebb?

- Véleményem szerint néhány év múlva másképp fogok tekinteni ezekre a dolgokra. Bármennyire is különböznek, nehéz mindkettőjük ellen játszani. Messi megszerzi a labdát a saját térfelén, kicselez négyünket és passzol, vagy éppp kiharcol egy 11-est a csapatának, mint ellenünk. De Ronaldóval meg 90 percen keresztül nagyon ébernek kell lenned, mert bármelyik pillanatban "kinyírhat" - tette hozzá.

Olvastad már?
A Honvéd egyik száműzöttje és a Fradi korábbi játékosa is ugyanannál az NB I-es klubnál merült fel
A csakfoci.hu információi szerint elképzelhető, hogy Eppel Márton Mezőkövesden folytathatja pályafutását, ahogy Kulcsár Dávid esetleges szerződtetése is felmerült a borsodiaknál.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz