Fernando: "Nem gondolkozom a lemondásomon", Horváth F. kecskét áldozna – értékelések

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov szerint többet is rúghattak volna. Supka Attila idegrendszerét megviselte a Haladás elleni bajnoki. Edzői értékelések a szombati bajnokikról.
Csakfoci Admin 2018. október 27., szombat 21:10
A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov szerint többet is rúghattak volna. Supka Attila idegrendszerét megviselte a Haladás elleni bajnoki. Edzői értékelések a szombati bajnokikról.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. október 27., szombat 21:10

MTK Budapest - Újpest 1-0

Feczkó Tamás (MTK Budapest): "Nagyon jó Újpestet győztünk le. Soha nem gondoltam volna, hogy a védekezéssel nyerünk meg egy meccset, de ezúttal kényszerpályán voltunk, hiszen négy szélsővédőmből három nem állt rendelkezésemre, így mást kellett játszanunk. Nem vagyunk hozzászokva, hogy ne nálunk legyen a labda, így most inkább küzdöttünk, de nem engedtünk sok helyzetet az ellenfélnek. Aminek örülök, hogy minden játékosom hozzá tudott tenni a győzelemhez, mindenki végig koncentrált. Megjegyezném, hogy tíz saját nevelésű játékos is a pályán volt a mieinknél, ez is növeli a győzelem értékét. Fontos volt, hogy végre nyerjünk hazai pályán, ehhez az is kellett, hogy az Újpest focizni akart - mi is erre törekszünk rendre -, így mi játszhattunk úgy, ahogy ellenünk szoktak a csapatok." (mtkbudapest.hu)

Nebojsa Vignjevics (Újpest): "Igazából túl sok játékot nem láthattunk a mai találkozón, sok lehetőséget adtunk az MTK-nak, ők pedig vártak is az esélyekre, hogy kihasználhassák őket. Torghelle a 17. percben varázsolt egyet, 11-est ítélt a bíró, majd megszerezték a vezetést. Nagyban segítettük a kék-fehérek játékát, hogy nyerni tudjanak, hiszen nem egy csapatként futballoztunk, egyénileg próbálkoztak a fiúk, amivel még inkább az MTK malmára hajtották a vizet. Ma leginkább az hiányzott a sikerhez, hogy megtaláljuk a gólszerzéshez vezető utat." (ujpestfc.hu)

Debrecen - Puskás Akadémia 2-1

Herczeg András (Debrecen): "A mérkőzés nagy részében jól és fegyelmezetten játszott a csapat. Az első félidőben már voltak helyzeteink. Ha 1-0-nál sikerül a második gólt megrúgni, könnyebb lett volna a meccs. A második félidő elején nem tudtunk kimenni a térfelünkről, gólt szerezett a Puskás. Ezután sikerült újítani, és ismét gólt értünk el. Egy jó csapat ellen sikerült győznünk, gratulálok a fiúknak." (haon.hu)

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): "Nem érdemtelenül nyerte meg a hazai csapat a találkozót. Ezért az első félidőben sokat tett. Bosszantó, hogy olyan pontrúgásból kaptunk gólt, amire fel voltunk készülve. A második félidőben rendeztük a sorokat, a mi akaratunk érvényesült, nem véletlenül egyenlítettünk. Kézben tartottuk a mérkőzést, majd egy pontrúgásból ismét gólt ért el a Debrecen. Az ikszért többet kellett volna tenni." (haon.hu)

DVTK - Ferencváros 1-4

Fernando (DVTK): "Nehéz elhinni, hogy 0-3-mal mentünk az első félidő után a szünetre, volt hat óriási helyzetünk a bajnokság talán legjobb csapata ellen, amiket ki kellett volna használnunk, de nem sikerült. Látom a kiutat, egy ilyen helyzetben lévő csapatnak nehéz a dolga, főleg egy ilyen jó ellenféllel szemben. A játékosok megmutatták, hogy tudnak küzdeni, hogy fel tudják venni a versenyt. Biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban is az első osztályban fogunk szerepelni. Nem gondolkozom a lemondáson." (ulloi129.hu)

Szerhij Rebrov (Ferencváros): "Nagyon fontos volt a három pont megszerzése a legutóbbi meccs után, és megérdemelten győztünk. Látom a potenciált a játékosokban, és azt is, hogy egyre jobban értik, mit szeretnénk játszani. Hosszú út áll még előttünk, de a megfelelő ösvényen haladunk. Nem gondolom, hogy ez egy könnyű meccs volt. A Diósgyőr kemény ellenfél, azért nyertünk 4-1-re, mert védekezésben és támadásban is jól teljesítettünk, és kiérdemeltük ezt az eredményt. Persze védekezésben még voltak problémáink, ezeket ki kell javítanunk. Elöl pedig úgy érzem, még többet is lőhettünk volna. A fiúk úgy küzdöttek, ahogy azt elvárom tőlük! Mindig azok vannak a kezdőben, akik megérdemlik, hogy ott legyenek. Dani megérdemelte ezt, hiszen nagyon keményen dolgozott az edzéseken, ezért kezdtünk vele. Emellett mindig az ellenfélhez mérten állítjuk össze a kezdőcsapatot, most is ez volt a siker kulcsa. Minden mérkőzés fontos, ha egy csapat a bajnoki címért küzd, de eddig összesen csak öt pontot vesztettünk. Ma is hangsúlyoztam a játékosoknak, hogy nagyon fontos a koncentráció, és így is játszottak." (fradi.hu)

Haladás - Honvéd 0-1

Horváth Ferenc (Haladás): "Nem játszottunk alárendelt szerepet, volt négy helyzetünk. Kihagytunk egy tizenegyest, nem hiszem, hogy alárendelt szerepről kellene beszélnünk. Semmi más nem hiányzott - csak az, hogy berúghattuk volna a helyzeteket. Azonkívül minden teljesen úgy történt, ahogy elterveztük. Egy dolgot csinálhatok, hogy feláldozhatok egy kecskét a kör közepén, mert más nem lesz." (M4 Sport)

Supka Attila (Honvéd): "Olyan mérkőzés volt, amelyet nem kívánok az edzőknek, mert mindkettőnk idegrendszerét megviselte. Megpróbáltunk úgy kezdeni, mint múlt héten az MTK ellen, és ennek megfelelően voltak is lehetőségeink az előnyszerzésre. Két ziccerünk volt, amit nem tudtunk értékesíteni. Utána bátrabban előrejött a Haladás is, és egy-két olyan hibából, ami nem volt jellemző az elmúlt időszakban a védekezésünkre, lehetőséget tudtak teremteni. Erre muszáj figyelni és ki kell elemeznünk, hogy miből adódtak ezek a helyzetek. A második félidőben szintén megvoltak a lehetőségek a csapatok előtt, hogy a maguk javára döntsék el a mérkőzést. A Haladás tizenegyest rúghatott, amit Gróf Dávid bravúrral védett, és úgy gondolom, ez fordulópont volt, ahogy Bosnjak kiállítása is. A végén egy szögletet követően meg tudtuk nyerni a mérkőzést, mondhatnám azt, hogy megérdemelten, de ahogy mondtam, mindkét csapatnak volt lehetősége arra, hogy eldöntse a találkozót. Nagyon örülünk ennek a három pontnak, meg kell becsülni, mert egy nem rossz csapat ellen nyertünk. Ezt tudtuk a mérkőzés előtt is, hogy hiába áll a tabella végén a Haladás, amióta Horváth Ferenc lett az edző, jó teljesítményt nyújtanak és mérkőzésről mérkőzésre javul a játékuk. Ez egy értékes idegenbeli győzelem." (honvedfc.hu)

Paks - Mezőkövesd 2-1

Csertői Aurél (Paks): "Nagyon fontos győzelem volt. Tudtuk, hogy egy jó csapat ellen lépünk pályára, sajnos sok hibával játszottunk. Az első félidőben megszereztük a vezetést, utána még volt egy ziccerünk, ami kimaradt. A második játékrészben növeltük az előnyünket, 2-0 után azonban okosabban kell játszani. A végén az ellenfélnek volt még helyzete, de kihúztuk. Egy jó csapat ellen, némileg szerencsés győzelmet arattunk." (paksifc.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): "Benne volt, hogy egy pontot megcsípünk, gratulálok a Paksnak. Az egész mérkőzésen jól futballoztunk, kapu előtt nem voltunk elég dominánsak. Szerettük volna átlépni az árnyékunkat, ez nem sikerült. Nem érdemeltünk vereséget, nem szégyenkezhetünk. A Paks mindkét találata a semmiből jött, még fájóbb, hogy az első gól állítólag les volt. Ha ez így van, akkor döntően befolyásolta a végeredményt, de nem erre hegyezném ki a történetet. Van érték a csapatban, ezt most is bizonyítottuk. A semmiből azonban nem szabad gólt kapnunk."

Olvastad már?
Böde hét hónap után lőtt újra mesterhármast, otthon menetel a Paks – eredmények
A Haladás kihagyott büntetője a meccs végén bosszulta meg magát, megszórták a Diósgyőrt, debreceni győzelem. Eredmények.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz