Vidi: "A Fradi nem utolérhetetlen, le fogjuk győzni" - Kovács Zoltán az edzőváltásról és Carrillo fizetéséről

A MOL Fehérvár FC sportigazgatója nem csak a bajnoki cím megnyerését várja el Joan Carillótól, aki akkor kereshet igazán jól, ha valamelyik európai csoportkört is eléri a csapat.
Dudás Gábor 2019. december 2., hétfő 9:05
A MOL Fehérvár FC sportigazgatója nem csak a bajnoki cím megnyerését várja el Joan Carillótól, aki akkor kereshet igazán jól, ha valamelyik európai csoportkört is eléri a csapat.
Szerző: Dudás Gábor 2019. december 2., hétfő 9:05

Mint ismeretes, edzőváltáson esett át a múlt héten a MOL Fehérvár FC, két és fél év után távozott Marko Nikolic, a helyére pedig az a Joan Carrillo ült le már a DVTK elleni győztes (3-1) bajnokin is, aki egyszer már a csúcsra vezette a Vidit.

A váltásról és annak okairól, illetve céljáról is beszélt Kovács Zoltán, a Vidi sportigazgatója az M4 Sport "Góóól" c. műsorában.

Marko Nikolic leváltásáról

- Amikor a csapat kiesett a Vaduz ellen az Európa Ligából, akkor is elgondolkodtunk, de végül úgy döntöttünk, hogy éljen tovább a bizalom, az elmúlt két év fantasztikus eredményei miatt adjunk lehetőséget a vezetőedzőnek. Jól is indult a bajnokság, hatból hat meccset megnyertünk, a kupában is továbbjutottunk, de az utóbbi hét fordulóban mindössze két győzelem mellett háromszor is kikaptunk. Ez egy bajnoki címre törő csapattól közepesnél gyengébb teljesítménynek számít, miközben a játékkal sem lehettünk elégedettek. Nem foghattunk semmit a külső körülményekre, bírózni mi amúgy sem szoktunk, magunkban szoktuk keresni a hibát. Nem úgy tűnt, hogy jobb eredményeket várhatunk így. Egyre többet foglalkoztunk a szervezett védekezéssel, és egyre kevesebbet a támadásépítéssel, így pedig nehéz megfelelő pontszámot gyűjteni. (...) A Vidinél az edző dönt, ő állítja össze a csapatot, nem a tulajdonos vagy a sportigazgató - tudom, hogy ilyenekre is sok példa van -, nálunk nem így működik.

Marko Nikolicnak szabad keze volt, az ő döntése volt minden. És ez a folyamat nem jó irányba mutatott. Egyoldalúan, de tisztességes körülmények között szerződést bontottunk.

Carrillo kinevezéséről

- Joan Carrillo anno egy nagyon sikeres vezetőedzőként hagyta el a klubot, hogy miért, az már mindegy, felesleges már erről beszélni. Mindig is szimpatizáltam vele.  Ő volt az elsőszámú opció. A portástól kedzve a szertárosig bezárólag, és persze minden játékos nagyon örült, amikor megérkezett hozzánk. Volt már olyan edzőváltás még játékoskoromban, amikor nem örült senki...az Carrillo előtt is tiszta, hogy az érkezésével sem változtak a célok, a bajnoki címet akarjuk megnyerni. De az se mindegy, hogyan fejlődnek a játékosok egy olyan csapatban, amelyben mindig 8-9 aktuális válogatott futballista van. És azzal is tisztában vagyunk, hogy ez a keret milyen minőségű futballra képes. 

A visszatért tréner fizetéséről - van-e Rebrov-féle premizálás?

- Ugyanúgy, mint az előző vezetőedzőnél, Carillónál is komoly összegek járnak akkor, ha eredményesen szerepel a csapat. Ha bajnok a csapat, az már komolyan premizálva van, de még komolyabban az EL-csoportkör, míg a BL-főtábla már egy újabb lépcsőfok. 

A Fradi jobban veszi eddig a kettős terhelést, mint a Vidi egy éve

- Mi akkor abban hibáztunk, hogy elmaradt a rotáció, ezért nem gyűjtöttünk annyi pontot abban az időszakban, mint lehetett volna. A Ferencváros előtt le a kalappal, vezetik a bajnokságot, miközben jól állnak az Európa Liga csoportkörében is.

Ez szép dolog, de azért nem utolérhetetlenek, le fogjuk győzni őket a megfelelő helyen és időben. 

A lehetséges erősítésekről

- Felkészültnek érzem magunkat, hogy arra az 1-2 poszton, amelyre eddig is szerettünk volna igazolni, sikerüljön majd erősítenünk. De nyilván a új edzővel is meg kell beszélnem, hogy mit hogyan lát, hogy elmondhassa az ötleteit. 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz