Rus: "Remélem, most már lenyugodtak a kedélyek" – már a Vidi előtt is hívták a magyar válogatottba

Édesanyjának adja emlékbe a debütáló mezét Rus Adrián, aki elárulta, hogy már akkor is hívták a magyar válogatottba, amikor a Puskás Akadémiához került.
Nyikes Zoltán 2019. szeptember 9., hétfő 16:47
Édesanyjának adja emlékbe a debütáló mezét Rus Adrián, aki elárulta, hogy már akkor is hívták a magyar válogatottba, amikor a Puskás Akadémiához került.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. szeptember 9., hétfő 16:47

Mint ismert, vasárnap este a kezdőcsapatban debütált a román felnőtt válogatottban a MOL Fehérvár FC védője, Rus Adrián, aki a Málta elleni 1-0-ra megnyert hazai Európa-bajnoki selejtezőn végig  a pályán volt. A lefújást követően a magyar állampolgársággal is rendelkező játékos elégedetten nyilatkozott.

Nagyon boldog vagyok, hosszú ideje vártam már erre a pillanatra, újabb gyermekkori álmom vált valóra. Megtartom ezt a mezt és az édesanyámnak adom, remélem, minél több mezt haza tudok majd vinni a jövőben is – idézi a digisport.ro Rust.

A középhátvéddel kapcsolatban ismét szóba került klubcsapata, a Vidi, amely a Román Labdarúgó Szövetség szerint azért tette őt korábban a tartalékok közé, mert nem a magyar válogatottat választotta. Mint ismert, a román szövetség ezért a FIFA és az UEFA felé továbbította az ügyet.

– Köszönetet szeretnék mondani a román szövetségnek és a román embereknek, hogy mellettem voltak ezekben a kevésbé kellemes pillanatokban.

Remélem, hogy túl vagyunk a nehezén és lenyugodtak a kedélyek,

és amikor visszatérek a klubcsapatomba játszani, tovább fejlődhetek, hogy újra pályára léphessek a válogatottban. Amikor megkaptam a magyar állampolgárságot, megkértek, hogy játsszak a magyar válogatottban, de elmagyaráztam nekik, hogy Romániában kezdtem el focizni, ott játszottam egészen 19 éves koromig. Voltak erről tárgyalások, amikor a Puskás Akadémiához kerültem, és amikor a Vidihez szerződtem is – zárta nyilatkozatát a védő.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz