NB I: A Vidi jött ki győztesen a Paks elleni elképesztő helyzetcunamiból

A felejthető első játékrészt követően mindkét oldalon rengeteg ziccer alakult ki, végül a Vidié lett a három pont.
Nyikes Zoltán 2021. október 29., péntek 21:39
A felejthető első játékrészt követően mindkét oldalon rengeteg ziccer alakult ki, végül a Vidié lett a három pont.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. október 29., péntek 21:39

Az előző fordulóban a sereghajtó otthonában vereséget szenvedő fehérváriak a Paks ellen készült javításra a MOL Aréna Sóstóban.

I. félidő

Aktívabban is kezdtek a hazaiak, a 10. percben Petrjak bal oldalról érkező beadása után Szendrei lőtt hét méterről, de Nagy bravúrral védte a jobb alsóba tartó kísérletet. Hat perccel később már a paksi kapus sem tudott segíteni, ekkor Funsho ugratta ki a 16-oson belül, a jobb oldalon Dárdait, aki azonnal keresztbe lőtte a labdát, a hosszún pedig üresen érkezett Petrjak és 5 méterről a léc alá vágta a játékszert, 1-0.

A 24. percben is a hazaiak előtt adódott lehetőség, Dárdai bal oldalról érkező szabadrúgását Makarenko fejelte előrevetődve, 12 méterről a jobb alsó sarok mellé. A félidő felét követően a paksiak is egyre többet mutattak támadásban, a 32. minutumban egy ellentámadás során 3 a 3 ellen vezethetett támadást a Paks, Bognár kitette a labdát a jobbján érkező Sajbánhoz, aki védője szorongatásában kapura lőtt, Kovács azonban a helyén volt.

Hét perccel később Szabó J. kapott labdát a Vidi 16-osán belül a leshatáron, majd kapura fordult és 13 méterről kapura is lőtt, de épp Kovács kezébe.

II. félidő

A szünet után nagy iramban folytatták a felek, nem sok idő telt el, amikor Ádám harcolt ki helyzetet magának és célba vette a rövidet, Kovács eszén viszont most sem tudott túljárni, a túloldalon pedig Makarenko passza után Funsho lőtt kapufát, majd a kipattanót Petrjak küldte kapura, de ezt Nagy védte bravúrral.

Nemcsak a második játékrész kezdete volt pörgős, hanem a folytatás is, volt olyan ötperces időszak, amikor felváltva alakultak ki helyzetek a kapuk előtt: a 60. percben Kodro fejelhetett üresen 7 méterről, de a jobb sarok mellé célzott, majd a támadóként pályára lépett Böde lőtt nyolc méterről, szorongatott helyzetben a jobb alsó mellé, míg Ádám egy hulló falevélként érkező labdát fejelt kapura 8 méterről, de Kovács szögletre mentett, majd a másik oldalon Heister bal oldali beadásáról Kodro maradt le centikkel, becsúszva a kapu torkában - mindez történt a 65. percig.

Négy perccel később aztán végre gól is esett,  Bognár a bal oldalról nagyszerűen ívelt a középen két védő között a 16-oson belülre bemozgó Ádámhoz, aki 8 méterre a kaputól mellel átvette a labdát és elpöckölte Kovács mellett, 1-1.

A 76. percben Petrjak jobb oldalról érkező beadása remek volt Kodrónak, aki viszont nem találta el jól a labdát három méterre a kaputól, néhány másodperccel később pedig ezt majdnem megbüntette a Paks, de hiába szerzett újabb gólt Ádám, ezúttal ezt lesről tette - akárcsak az első félidőben Bognár, így ez volt a vendégek második meg nem adott találata.

A 86. percben aztán a rengeteg helyzetet hibázó Kodro végre betalált, Petrjak bal oldalról érkező lapos beadását lőtte négy méterről, lesgyanús pozícióból a bal alsóba. A hosszabbításban sem maradtunk izgalom nélkül: a 93. percben bebiztosíthatta volna a győzelmét a Vidi, Zivzivadze viszont nem tudta eltenni Nagy mellett a labdát, majd az ellentámadásból Nagy Richárd bal sarokba tartó tekerését védte bravúrral Kovács.

Az eredmény végül nem változott, a Vidi ha nagy nehezen is, de otthon tartotta a három pontot a rengeteg helyzetet hozó második félidőt követően.

NB I, 11. forduló

MOL Fehérvár FC–Paksi FC 2-1 (Petrjak 16., Kodro 83., ill. Ádám 69.)

Vidi: Kovács D. - Nego, Rus, Stopira (Kovács I., 80.), Heister - Szendrei, Makarenko - Funsho (Musliu, 62.), Dárdai (Zivzivadze, 80.), Petrjak (Hangya, 87.) - Kodro.

Paks: Nagy G. - Lenzsér, Tamás (Böde, 58.), Szélpál - Sajbán, Kesztyűs (Nagy R., 46.), Balogh, Windecker, Szabó J. - Bognár, Ádám.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz