Fotó: www.dvtk.eu

NB I: A Fehérvártól és a Puskás Akadémiától is vásárolt játékost a DVTK – hivatalos

A Diósgyőri VTK a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a kölcsönjátékot követően végleg megszerezték a Puskás Akadémia támadóját és a MOL Fehérvár FC középpályását.
Nyikes Zoltán 2019. július 3., szerda 10:33
Fotó: www.dvtk.eu
A Diósgyőri VTK a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a kölcsönjátékot követően végleg megszerezték a Puskás Akadémia támadóját és a MOL Fehérvár FC középpályását.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. július 3., szerda 10:33

Az előző évi kölcsönjátékot követően immár a DVTK labdarúgójaként folytatja pályafutását Diósgyőrben Szabó Bence, miután a DVTK megvásárolta a játékjogát a MOL Fehérvár FC-től, valamint Prosser Dániel is, akit a Puskás Akadémiától vásárolt meg a klub a tulajdonosi megállapodásnak és a tőkeemelésnek köszönhetően – írja a dvtk.eu.

– A tavaszi szezonban kölcsönben szerepelt Diósgyőrben Prosser Dániel, és ez idő alatt játékával és személyiségével is meggyőzött arról, hogy érdemes vele hosszú távon is együtt dolgozni - nyilatkozta Tajti a Puskástól érkező támadóról.  Mindent megtettünk, hogy megszerezzük, és örömmel mondhatom, hogy sikerült megegyezni a Puskás Akadémiával játékjogának megvásárlásáról. Nem zsákbamacskát vettünk, azt várjuk, hogy legalább olyan teljesítményt nyújtson mint tavasszal, de ha lehet, még jobbat.


Prosser végleg a DVTK játékosa lett. Fotó: www.dvtk.eu

– Boldogan jelenthetem be, hogy sikerült végleg megvásárolni Szabó Bence játékjogát - közölte Tajti József, a DVTK sportigazgatója. – Tavaly nyáron, amikor kölcsönvettük, úgy gondoltuk, a fiatal játékosnak minimum egy fél évre lesz szüksége a beilleszkedésre,

de jóval hamarabb felvette az élvonal ritmusát, és fokozatosan a csapat erőssége lett.

Nem véletlenül kapott tavasszal folyamatosan játéklehetőséget, az egész élvonalban ő játszott a legtöbbet az U20-as játékosok közül. Hosszú távon is a DVTK erőssége lehet.

Szabó a MOL Fehérvár FC kölcsönjátékosaként 22 alkalommal lépett pályára a DVTK-ban az előző NB I-es szezonban, ezeken a mérkőzéseken pedig négy gólpasszt adott. Prosser a téli átigazolási szezonban kölcsönben igazolt Diósgyőrbe, érkezésével új lendületet kapott a csapat, 12 mérkőzésen 3 gólt szerzett.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz