Márton: "A játékunk fejlődő tendenciát mutat" - a Vidi-edző mélypontról, hiányérzetről és a folytatásról

A MOL Fehérvár FC vezetőedzője a folytatást illetően elmondta, a szezon kezdetéhez képest annyival előrébb lesznek, hogy most már fizikálisan egy szinten vannak a játékosok.
Nyikes Zoltán 2020. december 23., szerda 12:59
A MOL Fehérvár FC vezetőedzője a folytatást illetően elmondta, a szezon kezdetéhez képest annyival előrébb lesznek, hogy most már fizikálisan egy szinten vannak a játékosok.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. december 23., szerda 12:59

A MOL Fehérvár FC nyáron kinevezett vezetőedzője, Márton Gábor értékelte a 2020/21-es idény első felét a klubhonlapon, és beszélt a januári folytatásról is.

– Azért vagyok a Vidi edzője, hogy eredményesen szerepeljen velem a csapat, ebből a szempontból van bennem hiányérzet. A játékunk fejlődő tendenciát mutat, játszottunk jó mérkőzéseket,

de a szerzett pontok számával nem vagyok elégedett, legalább 5-7 ponttal többet kellett volna gyűjtenünk az ősz folyamán.

Egy-egy buta hiba miatt nagy árat fizettünk több meccsen is – kezdte az elmúlt hat hónap értékelését a tréner, majd arra is reagált, hogy a Vidi szerezte a legtöbb gólt a bajnokságban és ők kapták a második legkevesebbet. – Természetesen ezek jó dolgok, de ha már a statisztikáknál tartunk, akkor érdemes összevetni a találatok számát és a helyzetek számát... Pozitív tehát, hogy mi dolgozzuk ki a legtöbb helyzetet, viszont üröm az örömben, hogy összességében rossz százalékban használjuk ki ezeket a lehetőségeket. A kapott gólok számát pedig soknak érzem, elsősorban azért, mert a nagyobb részük pontrúgás után született, vagyis elkerülhető lett volna. Mindkét mutatóban javulnunk kell, örülök, hogy az utolsó meccseken már hatékonyabbak voltunk. 

Márton szerint vannak olyan szituációk, amelyekre fel lehet készülni, ezek meccsről-meccsre, hétről-hétre változnak annak függvényében, hogy milyen stílusú csapattal találkoznak, emellett vannak általános érvényű dolgok, amiket folyamatosan gyakorolni kell, és amikből aztán helyzeteket lehet kialakítani. Hozzátette, természetesen azt is lehet edzésen gyakorolni, hogy mi a teendő, amikor valaki nagy helyzetbe kerül, de teljesen más az edzés és más a meccs szituáció, amikor nyomás alatt, nagy tét mellett kell higgadt megoldást választani.

– Az én olvasatomban a mélypont azt jelenti, hogy zsinórban jönnek a vereségek, ilyen szerencsére nem volt. Az MTK és a Paks ellen nem teljesítettünk jól, rossz hozzáállás jellemezte a csapatot ezeken a találkozókon. A fociban benne van a vereség, bármennyire is nehéz ezt elfogadni, de úgy nem lehet kikapni, ahogy a két említett meccsen történt. A Honvéd ellen viszont fantasztikusan játszottunk, mégis elvesztettünk két pontot, mivel hibáztunk két pontrúgásnál – folytatta Márton, és kitért arra is, melyek voltak számára a legpozitívabb történések nyár óta, és hogyan készül a csapat a január végi folytatásra. – Nehéz kiemelni ilyesmit. Rengeteg pozitívum éri az embert a szezon alatt, legyen szó mérkőzésekről, vagy játékosokkal való beszélgetésekről. Pozitív és negatív dolgok is kijutnak az embernek.

A szezon kezdetéhez képest annyival előrébb leszünk, hogy most már fizikálisan egy szinten vannak a játékosok.

Remélhetőleg a felkészülés mindenki számára sérülésmentesen zajlik majd és a minőségi játékra tudunk összpontosítani. Jobb játékot és több pontot várok a tavaszi szezonban.

Olvastad már?
Brazil Vidi-kiszemeltről írnak, kiakadt a klubelnök az új NB I-es érkező miatt - napi átigazolási hírek
Ha napközben nem tudtad minden hírünket az oldalunkon, illetve folyamatosan frissülő rovatunkban elolvasni, akkor itt mindent megtalálsz egy helyen. Öt perc alatt átfuthatod a történéseket, de ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor a linkekre kattintva a teljes sztorikat is elolvashatod!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz