NB I: Bejött az edzőváltás Mezőkövesden, megverték a Dzsudzsák-mentes Lokit - videó

Supka Attilával azonnal győzött a Mezőkövesd: az új szakvezető bemutatkozó meccsén karrierje egyik legfontosabb klubja, a DVSC ellen debütált és a csereként beállt Drazic remek kapásgóljával 1-0-s sikert aratott.
Dudás Gábor 2021. október 17., vasárnap 18:52
Supka Attilával azonnal győzött a Mezőkövesd: az új szakvezető bemutatkozó meccsén karrierje egyik legfontosabb klubja, a DVSC ellen debütált és a csereként beállt Drazic remek kapásgóljával 1-0-s sikert aratott.
Szerző: Dudás Gábor 2021. október 17., vasárnap 18:52

I. félidő:

A már Supka Attila által irányított Kövesd a szakvezető korábbi csapata, a Dzsudzsák Balázst eltiltás miatt nélkülöző DVSC ellen lépett pályára és látszott is a motiváltság a hazaiakon, hiszen a mezőnyben jobbára az történt a pályán, amit a borsodi csapat akart. Persze ez nem azt jelentette, hogy a Loki feladta volna a gólszerzés lehetőségét, sőt, már az 5. percben vezethettek volna akár a vendégek, ha Kocsis nem szereli remekül a ziccerbe kerülő Bárányt.

A folytatásban viszont a hazaiak előtt adódtak inkább helyzetek. Cseke távoli lövésében, majd Lakveheliani kis híján a kapuban kikötő beadásában is benne volt a gól. Az első félóra végén előbb Gróf védett nagyot Jurina lövésénél, majd nem sokkal később Karnickij kísérleténél Deslandes mentett a kapu torkában.

A 40. percben aztán Piscitellinek kellett látványos védést bemutatnia Ugrai 30 méteres szabadrúgásánál. Maradt a szünetre a 0-0.

II. félidő:

A második játékrész első fele talán még nagyobb kövesdi mezőnyfölényben telt el, de kevesebb helyzet alakult ki a kapuk előtt. Jurina azért a 49. percben akár vezetést is szerezhetett volna a hazaiaknak, ha pontosabban céloz 15 méterről.

A Loki előtt a kövesdi védelem bizonytalankodásai miatt akadt egy-két lehetőség, válaszul megint Jurina hagyott ki egy helyzetet. A 71. percben Karnickij használta ki kevés híján Gróf lazaságát.

A 75. percben beállt Drazic, akinek az első lövését még blokkolta Varga, nem sokkal később azonban eldöntötte a mérkőzést a szerb támadó. A 84. percben Farkas jobb oldali beadása után Drazic 11 méterről, remek mozdulattal lőtt kapásból a kapu jobb oldalába (1-0).

A kövesdiek ezzel a találattal győztek újra hat nyeretlen találkozót követően és elléptek kicsit a kiesőzónától - a DVSC viszont jelenleg közel van hozzá.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz