I. félidő:

Nagy hazai mezőnyfölénnyel kezdődött a mérkőzés, így az első helyezt is a várdaiak előtt adódott: Mesanovic azonban közelről mellé fejelt. A 27. percben Ötvös 20 méterről kapásból lőtt, Banai szögletre mentett.

A 30. percben emberelőnybe került az Újpest: egy gyors kontra végén Camaj buktatta Katonát, a játékvezető kiállította a kisvárdai játékost, mivel utolsó emberként szabálytalankodott. A szabadrúgást Mitrovic mellé tekerte, majd nem sokkal később ismét pontatlan volt, de ezúttal már mezőnyből.

A 42. percben Navratil lépett ki, de 12 méterre a kaputól ziccerben Banaiba lőtte a labdát.

II. félidő:

A második félidőben a csereként beállt Koné lőtt közelről, Banai azonban magabiztosan fogta a labdát. A 64. percben Simovic 26 méteres bombája zúgott el a kapu felett.

A 74. percben a cserekémnt beállt Croizet akár a meccset is eldönthette volna, de 13 méterről, tiszta helyzetben nem talált kaput.

A hajrában Banainak kellett mentenie kifutva a kiugró Navratil elől, majd Viana rúgta fejbe ollózva Hejt – egy sárga lett a mutatvány jutalma.

Gól végül nem esett, a 0-0-s döntetlennel újra az élre állt az OTP bank Ligában, igaz, az egy ponttal mögötte álló Ferencváros egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Az Újpest pedig mindegy 60 percet emberelőnyben játszva is nyeretlen sereghajtó maradt az élvonalban.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Kisvárda – Újpest 0-0

Piros lap: Camaj (Kisvárda, 30.)

Kisvárda: Dombó – Hej, Cirkovic, Prenga, Leoni – Navrátil, Ötvös, Simovic, Karabeljov, Camaj – Mesanovic (Zlicic, 90.)

Újpest: Banai – Antonov, Kastrati, Koutroumpis, Bjelos (Simon 68.) – Mack, Diaby (Kone 37.), Mitrovic, Csongvai – Beridze (Viana, 87.), Katona (Croizet 68.)

NB I: “Egy másodpercig sem voltunk alárendelve az Újpestnek”, a Loki nem érdemelt pontot – így látták az edzők

Visszatérhet Magyarországra a védő, aki az NB I egyik legjobb légiósa volt: “Tényleg tök utolsó az Újpest? Voltak már jelei ennek” – interjú