Kassainak sem tűnt fel, hogy nem játszhatna a Loki "gyűrűs" légiósa - itt a szabály

A péntek esti bajnokin jegygyűrűje miatt nem léphetett pályára a Loki játékosa, Erik Cikos, megnéztük, mit mond a szabálykönyv ilyen esetre, illetve melyik játékvezetők hunytak szemet a szabálysértés felett.
Csakfoci Admin 2018. augusztus 18., szombat 12:28
A péntek esti bajnokin jegygyűrűje miatt nem léphetett pályára a Loki játékosa, Erik Cikos, megnéztük, mit mond a szabálykönyv ilyen esetre, illetve melyik játékvezetők hunytak szemet a szabálysértés felett.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. augusztus 18., szombat 12:28

Mint beszámoltunk róla, tegnap nem mindennapi jelenet miatt csúszott a DVSC - MTK (3-3) bajnoki kezdési időpontja. A hazaiak légiósa, Erik Cikos jegygyűrűt viselt az ujján, amit nem tudtak leszedni, így a játékos nem léphetett pályára.

A lefújás után Herczeg András, a Loki vezetőedzője elmondta, bár nem tudja, mit mondanak ki a szabályok, eddig gyűrűben is játszhatott játékosa.

Utánanéztünk, mit mond ki a szabálykönyv hasonló esetre, ez alapján a játékvezető, Berke Balázs a szabályok szerint járt el.

A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami veszélyes.
Mindenfajta ékszer (nyaklánc, gyűrű, karkötő, fülbevaló, bőrpánt, gumipánt,
stb.) viselése tilos, azokat le kell venni. Az ékszerek ragasztószalaggal történő
lefedése nem megengedett.
A játékosokat a mérkőzés kezdete, a cserejátékosokat a pályára lépés előtt kell ellenőrizni. Amennyiben a játékos nem engedélyezett/veszélyes felszerelést vagy ékszert visel a játékvezetőnek:
• gondoskodnia kell arról, hogy a játékos levegye azokat;
• gondoskodnia kell arról, hogy a játék következő megállításánál a játékos
elhagyja a játékteret amennyiben nem képes, vagy nem akar eleget tenni az
utasításnak.
Figyelmeztetni kell a játékost, aki nem tesz eleget az utasításnak, vagy ismét viseli az eltávolítandó felszerelést vagy ékszert.

- írja a Labdarúgás játékszabályai című hivatalos dokumentum.

Eddig ők nem vették észre

Mint Herczeg András mondta, Cikos gyűrűje eddig nem zavarta a játékvezetőket. A légiós az NB I első négy fordulójában egyaránt kezdett, az 1. játéknapon Vad II Istvánnak, később Pintér Csabának, Erdős Józsefnek és Kassai Viktornak sem tűnt fel, hogy Cikost nem lenne szabad a pályára engedni.

Neked ajánljuk
Átigazolások
PMFC
Vas Bence
A Pécs saját nevelésű, 17 éves középpályása, Vas Bence az idény végéig, kölcsönben Kozármislenyben folytatja pályafutását.
ETO FC Győr
Bacsa Patrik
A győriek közös megegyezéssel szerződést bontottak Bacsa Patrikkal, aki távozik Győrből.
Légiósok
Szalai Attila
A török Fenerbahçe vezetősége új szerződés aláírására készül a csapat magyar védőjével.
Tovább az összes átigazoláshoz