Fotó: www.dvsc.hu

DVSC: Gróf átesett a koronavíruson - Dzsudzsákról és a Fradi BL-csoportköréről is beszélt

A debreceniek játékosa elmondta, több, mint egy évet látott abból, hogy milyen kemény és profi munka folyik a Fradinál, több barátot is szerzett ott, úgyhogy nagyon örül a sikerüknek.
Nyikes Zoltán 2020. október 6., kedd 10:13
Fotó: www.dvsc.hu
A debreceniek játékosa elmondta, több, mint egy évet látott abból, hogy milyen kemény és profi munka folyik a Fradinál, több barátot is szerzett ott, úgyhogy nagyon örül a sikerüknek.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. október 6., kedd 10:13

Az NB II-es DVSC csapata egy évre kölcsönvette a Ferencváros labdarúgóját, Gróf Dávidot, aki a folyamatos meccslehetőségért igazolt a cívisvárosba, az Ajka ellen 5-3-ra megnyert bajnoki után mégis kikerült a kapuból. Ennek okáról, Dzsudzsák Balázsról és az FTC-ről is beszélt a kapus a Reggeli Startban.

„Páran túlestünk rajta itt a magyar futballban, én is egy pozitív tesztet produkáltam, igaz, tünetet nem produkáltam, de követni kellett a protokollt – fő a biztonság” – kezdte Gróf Dávid a DIGI Sport napindító műsorában annak kapcsán, hogy átesett a koronavíruson. „Rögtön az Ajka elleni meccs után csináltuk a tesztet, tíz napot itthon voltam.” A korábbi válogatott kerettag labdarúgó elárulta, hogy a lehetőségekhez mérten mozgott otthon és jó állapotban tért vissza edzésre. Arra a kérdésre, hogy a következő, Dorog elleni bajnokin ő véd-e, azt mondta, hogy „dolgozunk rajta, el kell végezni a kötelező vizsgálatokat, úgyhogy ha minden jól megy, akkor igen.”

– Sokat beszéltem a Debrecennel, mielőtt idekerültem. Tőzsér Dániel sportigazgató többször is keresett és nagyon tetszett az a projekt, amit itt felvázoltak – folytatta Gróf arról, miért választotta végül a debreceni lehetőséget a nyáron. – Komoly változáson ment keresztül nyáron a klub. Amikor az ember kijön Debrecenbe a stadion környékére vagy egy meccsre, akkor látja, hogy ez nem egy NB II-es klub. A célok adottak, rögtön vissza kell juttatni a klubot az NB I-be. Annyira tetszik itt a labdarúgást körülvevő milliő, nagyon nagy összefogás van a klub és a szurkolók között, láthatjuk a nézőszámokat, hogy sok rekordot is megdöntöttek itt az elmúlt hazai meccseken. Szuper volt a hangulat az Ajka elleni mérkőzésen, még jobb is, mint amire számítottam. A legfontosabb az volt, hogy újra pályán legyek, az előző idényben csak 10 tétmeccsen tudtam védeni, az előző három évben azonban végig én voltam a kapuban. Az elmúlt négy évben kétszer sikerült bajnoki aranyat ünnepelni, most örülnék, ha ez ötből három lenne.

Szedmák Zita műsorvezető azt is megkérdezte a kapustól, hogy milyenek az első tapasztalatai Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban: „A válogatottból is ismerem, előtte is párszor összehozott minket az élet, úgyhogy nagyon örülök, hogy egy ilyen kaliberű játékost tudtunk igazolni. Ez mindenkinek egy kis plusz motivációt ad a klubnál, szerintem sikeresek leszünk együtt.”

„Nagyon boldog vagyok. Több, mint egy évet láttam abból, hogy milyen kemény és profi munka folyik, több barátot is szereztem a Fradinál, úgyhogy nagyon örülök a sikerüknek” – ezt már az FTC BL-csoportkörbe jutása kapcsán mondta Gróf Dávid, aki váltásának elsődleges okáról is beszélt: „Tavaly is elértük az EL-csoportkört, azért kaptam lehetőséget, de mégsem ugyanaz, mint amikor minden meccsre úgy készül az ember, hogy ő fog kapuban állni. A Fradival megbeszéltük, hogy szeretnék minden meccsen játéklehetőséget kapni, úgyhogy azt vártuk meg, hogy milyen lehetőségek jönnek.”

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Marquinhos Stankovic csapatához kerülhet?
Állítólag Stankovic hívására Marquinhos mégsem a Lokomotiv Moszkvába, hanem a városi rivális Szpartak Moszkvába szerződhet.
DVTK
23-szoros válogatott érkezett
Siniša Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgót igazolt a DVTK. Az új igazolás a védelem közepén és bal oldalán is bevethető.
Diósgyőr
Szerződésbontás
A Diósgyőr közös megegyezéssel felbontotta Bitok Stephen szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz