DVTK: "Nem visszavásárolni szeretnénk magunkat az élvonalba" - két légiósuk iránt élénken érdeklődnek

Az NB II-ből az azonnali visszajutást megcélozó Diósgyőr csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a borsodi klub élő szerződéssel rendelkező magyar játékosai nem eladók.
Csakfoci Admin 2021. május 27., csütörtök 19:34
Az NB II-ből az azonnali visszajutást megcélozó Diósgyőr csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a borsodi klub élő szerződéssel rendelkező magyar játékosai nem eladók.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. május 27., csütörtök 19:34

Csütörtök kora délután sajtótájékoztatón mutatkozott be Kondás Elemér, a DVTK új vezetőedzője, és dr. Magyar Mátyás, a DVTK-t működtető BORSODI SPORT Holding Kft. ügyvezetője is vázolta a klub elképzeléseit, míg Benczés Miklós az átigazolásokról beszélt - számol be a dvtk.eu.

- Nagyon intenzív fél évet tudunk magunk mögött, mintha hullámvasúton ültünk volna, mióta átvettük a klub működtetését. Télen új vezetőedzőt neveztünk ki, új játékosokat igazoltunk az élvonalban maradás érdekében, és az FTC legyőzésével jól indult az év, több fellángolásunk volt, de összességében nem szereztünk elég pontot a bennmaradáshoz - nyilatkozta dr. Magyar Mátyás.

Elsődleges célunk visszakerülni az élvonalba egy éven belül. Hangsúlyozom, hogy nem visszavásárolni szeretnénk magunkat az élvonalba, mert láttuk, volt, akinek sikerült, másnak nem. (...) Végezetül aláhúzom, a megfelelő anyagi hátteret biztosítani fogjuk a visszajutáshoz, ezen nem múlhat a feljutás.

- Személyes szakmai kudarcként éltem meg az élvonalból történő kiesést - folytatta Benczés Miklós. - Egyszer megbízott vezetőedzőként már jártam hasonló cipőben, és akkor egy sikeres időszak következett. A futball olyan, mint maga az élet, csak sokkal intenzívebben: öröm és bánat - mindkettővel bátran szembe kell nézni.

Tudom, hogy ma nem én vagyok a legnépszerűbb ember Miskolcon, de a rendszer részeként a saját felelősségemet elismerem. Az öltözőben többször hallották tőlem a játékosok, hogy én vagyok a felelős, mert én is aláírtam az edző és a labdarúgók szerződését. Sajnálom, hogy nem tudtam levenni a terhet a vállukról. A jelenlegi helyzetből egy kiutat találtam, a munkát, és hiszek benne, hogy megtérül a sok befektetett energia.

A távozó játékosokra áttérve a június 30-án lejáró szerződésűek velünk kezdik el a felkészülést, és Kondás Elemér javaslatára ülünk le a hosszabbításról tárgyalni, vagy éppen elválunk. A külföldi kölcsönjátékosok értelemszerűen távoznak, míg a többi, magyar állampolgársággal nem rendelkező labdarúgóval közös megegyezéssel szerződést bontunk. Ez alól kivételt a piacképes játékosok jelentenek, akik játékjogát értékesíthetjük. Azt is elárulom, hogy két külföldi labdarúgó iránt élénk érdeklődés mutatkozik.

Nem szándékozzuk a magyar állampolgárságú játékjogát értékesíteni, nyomatékosítom, hogy például Molnár Gábor sem eladó, ő a DVTK labdarúgója marad (kivéve, ha visszautasíthatatlan ajánlatot kapunk érte egy külföldi csapattól, de erre kevés esélyt látok). Aki NB I-ben szeretne játszani, annak jövőre lehetősége lesz erre, de tenni kell érte, neki is felelősséget kell vállalni a kiesésből, és most segíteni kell a klubot a visszajutásban.

- Elsősorban győztes csapatot szeretnék építeni, amihez nyerő típusú játékosok kellenek, és fontos, hogy átérezzék, mit jelent ennek a régiónak a DVTK - vette át a szót az új vezetőedző, Kondás Elemér. - Az elsőtől utolsó pillanatig küzdeni kell, csúszni-mászni, és amikor lehet, akkor focizni. Én magam is a támadó játék híve vagyok, de nagyon hosszú a bajnokság, 38 fordulóból áll, lesz olyan mérkőzés, amikor küzdeni tudással lehet mérkőzést nyerni, és az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, fontos a kiegyensúlyozott teljesítmény.

Kondás Elemér hozzátette, a felkészülést a tervek szerint június 7-én kezdik majd.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz