Fotó: fradi.hu

Csercseszov: "Az eddigi mérlegem nem az igazi", Török: "Az ellenfél edzője jobban ismeri a mi csapatunkat, mint a sajátját" - várakozások

Így várják az NB I-es vezetőedzők a vasárnapi bajnokikat, a Kisvárda-DVSC, a Paks-MOL Fehérvár és a Fradi-Puskás Akadémia mérkőzést.
Budai László 2022. július 31., vasárnap 13:03
Fotó: fradi.hu
Így várják az NB I-es vezetőedzők a vasárnapi bajnokikat, a Kisvárda-DVSC, a Paks-MOL Fehérvár és a Fradi-Puskás Akadémia mérkőzést.
Szerző: Budai László 2022. július 31., vasárnap 13:03

NB I, 1. forduló

Kisvárda-DVSC 15.45

Török László (Kisvárda): - Egyfajta premieren már túl vagyunk, de azért a bajnoki rajt előtti izgalom is megvan és az adrenalin is dolgozik bennünk. Arról nem beszélve, hogy a mérkőzésnek jelentős a presztízse is, ezzel a szurkolókon kívül a játékosok is tisztában vannak. Minden mérkőzés fontos, és lehet, hogy az elmúlt hetekben a Kajrat Almati elleni összecsapásokon volt a fókusz, de péntektől a DVSC-re koncentráltunk, és nem kérdés, úgy készülünk, hogy ezen a meccsen is fontos az eredmény a számunkra, meg szeretnénk alapozni a jó bajnoki szereplésünket.

További pikantériát ad a mérkőzésnek, hogy az ellenfél edzője a Kisvárdán töltött időszakának köszönhetően talán jobban ismeri a mi csapatunkat, mint a sajátját, de ennek sincs különösebb jelentősége, mert ezek a játékosok vannak olyan szinten, hogy képesek olyan döntéseket hozni, ami által bármikor eredményesek lehetünk.

- Debrecenben több változás is történt, új a vezetés, a szakmai stáb, vannak új futballistáik is, tehát náluk is nagy lehet most a várakozás. Az Európa Konferencia Ligában játszott meccsek révén még jobban összekovácsolódott a csapat, most viszont az egészségügyi, élettani és tudományos csoportunknak is nagy feladatot kell elvégezni ahhoz, hogy valóban a legideálisabb összetételben tudjunk játszani, azok szerepeltetése kerül előtérbe, akiknek a szervezete jól reagált a sorozatterhelésre. Ezzel együtt biztos, hogy előtérbe kell helyeznünk a rotációt, így várhatóan bevetünk friss, eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosokat is. (kisvardafc.hu)

Joao Janeiro (DVSC): - Nagyon jó élmény volt az ankét, mindig is szerettem olyan csapatoknál dolgozni, ahol a szurkolók ennyire fontos szerepet töltenek be a klub életében. Nagyon szenvedélyesen szeretik ezt a csapatot, velük együtt mindenki arra törekszik, hogy visszahozzuk a régi szép, sikerekkel teli napokat a Lokihoz. Kisvárdán nagyon tiszteltem a játékosok hozzáállását, és emiatt sajnálom, hogy anno távoztam. Ám szerencsére ugyanezt visszakaptam Debrecenben.

Nyilván különleges lesz számomra visszatérni oda, de nem a Joao FC fog pályára lépni ott, hanem a DVSC.

- Most a Lokira fókuszálok, és számomra csakis ez számít. Nem számítok arra, hogy a szabolcsiak a csütörtöki nemzetközi kupameccsük miatt fáradtak lesznek. Gyakorlatilag két csapatra való kerete van a Kisvárdának, így szerintem a kimerültség nem lesz tényező. Viszont nekik volt már két tétmeccsük, így előnyben vannak velünk szemben. Egész héten azért edzettünk, hogy három ponttal térhessünk haza. Tiszteljük az ellenfelünket, de egyértelműen győzni akarunk. (haon.hu)

Paks-MOL Fehérvár 18.00

Windecker József (Paks, játékos): - Nagyon várjuk már az első mérkőzést, hiszen rendben lement az alapozás. Hét hetünk volt, hogy megismerjük új vezetőedzőnk elképzeléseit, úgy vettem észre a csapaton, mindenki rettentő fogékony volt. Más stílusunk lett, de remélem, eredményben ez még pozitívabb irányban fog megmutatkozni. Amit lehetett, elsajátítottuk tehát, nem meglepetés, jól kezdenénk az évadot, győzni szeretnénk. A Fehérvár kerete rettentő bő, így nem számít, hogy a bajnokink előtt pár nappal utaznak, sőt, a két tétmérkőzést a lábukban kamatoztathatják. Személy szerint kiváló formában érzem magam, végigcsináltam az alapozást, jó erőben vagyok, valamint felettébb motivált. Szeretnék még jobban teljesíteni, mint az előző szezonban. (paksifc.hu)

Michael Boris (MOL Fehérvár): - Izgatottan várom a bajnoki rajtot. Az egyik oldalról előnyt jelenthet nekünk Pakson, hogy már a hátunk mögött van két tétmérkőzés, a másikról viszont ilyenkor nagyon figyelni kell a regenerációra. Több helyen is változtattunk a csapaton a gabalai visszavágóra, így azt gondolom, fizikailag és mentálisan is készen állunk a vasárnapi meccsre. A Paks ellen mindig nehéz játszani, főleg idegenben, de megnéztük az elmúlt meccseiket, kielemeztük őket, kompakt csapatot alkotnak, így mindent bele kell adnunk, hogy sikerrel vegyük a bajnokit.

Hallottuk, hogy várhatók változások a Paks játékstílusában a nyári edzőváltást követően, ám a keretük nagy része maradt, így hasonlóan agresszív játékra számítok tőlük, mint amit korábban mutattak. Keményen kell játszanunk, jól teljesíteni a párharcokban és megmutatni a pályán a képességeinket, hogy sikeresen zárjuk a paksi találkozót

(molfehervarfc.hu)

Ferencváros-Puskás Akadémia 20.30

Sztanyiszlav Csercseszov (Ferencváros): - Rövid idő telt el a Slovan elleni idegenbeli találkozó óta, de ez nem lehet akadály. Ahogy nekünk, úgy vasárnapi ellenfelünknek sem volt sok ideje a felkészülésre, de biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni, hogy kellemetlen helyzetbe hozzanak minket. Mi azonban készen állunk, a csütörtöki edzés óta csak ez a találkozó jár a fejünkben, és az, hogy jó eredménnyel indítsuk el a bajnoki idényt.

Az eddigi mérlegem nem az igazi a Puskás ellen, de azon leszünk, hogy ezt korrigáljuk vasárnap. Ahogy eddig, úgy most is szükség lesz a szurkolóinkra, reméljük, ismét telt ház előtt léphetünk pályára a Groupama Arénában.

(fradi.hu)

Patrizio Stronati (Puskás Akadémia, játékos): - Nagyon nehéz dolgunk lesz, de ez egy nagy rangadó Magyarországon, ha jól játszunk, jó esélyünk lesz a győzelemre. Ha keményen dolgozunk, felvehetjük velük a versenyt. (pfla.hu)

Olvastad már?
Kruscic a két ziccert hibázó támadójáról: “Ő ilyen”, Supka: "Van hová fejlődnünk" - edzői értékelések
Így értékelték az NB I-es vezetőedzők az 1. forduló két szombati bajnokiját, a Kecskemét-Vasas és az Újpest-Mezőkövesd mérkőzést.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz