Fotó: MTI

Csányi keményen kritizálta az NB I-es klubokat: "Az edzők csak túlélni akarnak, rossz a gondolkodás"

Az MLSZ elnöke szerint az NB I-es klubok többsége rossz vezetési stuktúrában és felfogással működik, az edzők célja pedig a túlélés és nem a hosszú távú építkezés.
Dudás Gábor 2022. január 25., kedd 19:55
Fotó: MTI
Az MLSZ elnöke szerint az NB I-es klubok többsége rossz vezetési stuktúrában és felfogással működik, az edzők célja pedig a túlélés és nem a hosszú távú építkezés.
Szerző: Dudás Gábor 2022. január 25., kedd 19:55

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor kemény kritikával illette az NB I-es klubokat, amelyek többsége meglátása szerint rossz vezetési stuktúrában és felfogással működik, ami például a fiatal magyar játékosok beépítését is hátráltatja.

A 2021/2022-es évad őszi szezonjának statisztikái alapján az MTK Budapest, a DVSC és a Gyirmót kivételével az NB I-es csapatok kevesebbet vagy alig játszatták a 2001-ben vagy annál később született fiatal játékosaikat.

A szakemberek azt mutatták ki, hogy nem a 12 csapatos bajnokság az, ami a gátja a fiatalok beépítésének, hanem az edzők, a sportigazgatók, a tulajdonosok gondolkodása. Azt gondolom, nem igazán jó a klubok vezetési struktúrája jelenleg, mert van tulajdonos, van edző, néhány esetben van jobban, vagy kevésbé jól felkészült sportigazgató közöttük, de összességében az edzők az adott bajnokságot, az adott meccset akarják túlélni és nem hosszú távú építkezést folytatnak. A klubok többségénél - ezt hozzá kell tenni, mert van, akire ez nem igaz

– mondta a szövetség első embere az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz