Fotó: www.mtkbudapest.hu

Az újra NB I-es MTK szinte az NB II-be is ad egy csapatot

Magasan az élvonalba visszatérő MTK Budapest adta kölcsön a legtöbb játékosát a szombat este rajtoló másodosztályba.
Nyikes Zoltán 2020. augusztus 1., szombat 14:59
Fotó: www.mtkbudapest.hu
Magasan az élvonalba visszatérő MTK Budapest adta kölcsön a legtöbb játékosát a szombat este rajtoló másodosztályba.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. augusztus 1., szombat 14:59

Az NB I-es nyitányra ugyan még két hetet várni kell, ám a másodosztály szombati rajtja előtt a csakfoci.hu megvizsgálta, hogy az élvonalbeli klubok eddig hány játékosukat adták kölcsön az NB II-be. Mint ismert, a 2020/21-es idényre vonatkozóan 11 NB I-es csapat is úgy döntött, hogy tartalékcsapatot indít az alacsonyabb osztályokban - 10-en az NB III-ban, míg a Budafok a BLSZ I-ben -, kivételt ez alól az MTK Budapest jelent, amely egyedüliként nem élt a tartalékcsapat nevezésének lehetőségével.

Mégis a kék-fehérek fiataljai azok, akik magasabb szinten bizonyíthatnak majd folyamatosan. Az élvonalbeli mezőnyből magasan a fővárosiak adták kölcsön a legtöbb labdarúgót a másodosztályba, gyakorlatilag egy komplett NB II-es együttest ki lehetne állítani a kölcsönadottakból (továbbá a kooperációs szerződés keretein belül az NB I-re nevezett 25 fős keret öt tagja, így Varju Benedek, Kata Mihály, Schön Szabolcs, Mezei Szabolcs és Varasdi Dániel is pályára léphet Dorogon is): Varga B. (1996) - Lehoczky (2002), Bidzilya (2000), Nagy B. (2000) - Kovács M. (2001), Lustyik (1999), Kapronczai (2001)- Szuhodovszki (1999), Szerencsi (1998), Zuigeber (2002) - Törőcsik (2001).

Az MTK után egy másik fővárosi csapat, a Honvéd adta kölcsön a legtöbb fiatalját a szombaton rajtoló NB II-be, szám szerint 10-et. A budapesti együtteseket a Mezőkövesd Zsóry FC követi, onnan 5-en távoztak kölcsönben a másodosztályba, míg a Puskás Akadémiánál és a MOL Fehérvár FC-nél ez a szám 4.

A teljes lista (A csapatok sorrendjét a legtöbb NB II-be kölcsönadott játékosok száma szerint állapítottuk meg, a kooperációs szerződések nélkül)

1. MTK Budapest (11): Bidzilya Anton (Békéscsaba), Kapronczai Gergely (Szentlőrinc SE), Lehoczky Roland (Szentlőrinc SE), Nagy Barnabás (Szentlőrinc SE), Szuhodovszki Soma (ETO FC Győr), Törőcsik Péter (Szentlőrinc SE), Varga Bence (Szeged), Kovács Máté (Dorog), Lustyik Levente (Gyirmót), Szerencsi Miklós (Dorog), Zuigeber Ákos (Dorog)

2. Budapest Honvéd (10): Horváth Milán (Siófok), Juhász Zsombor (Gyirmót), Irimiás Gergő (Ajka), Kovács Nikolasz (Ajka), Májer Milán (Győr), Soltész Dominik (Ajka), Temesvári Attila (Győr), Tóth Péter (Ajka), Tömösvári Bálint (Siófok), Zvara Levente (Ajka)

3. Mezőkövesd Zsóry FC (5): Földi Botond (Kaposvár), Kotula Máté (Szolnoki MÁV), Takács Tamás (Szeged), Varjas Zoltán (Kaposvár), Varjas László (Kaposvár).

4. Puskás Akadémia (4): Madarász Márk, Magyar Attila Mészáros Dávid, Nándori Botond (Csákvár) – (A klub a többi játékosát a Puskás Akadémia II-ből és az U19-ből adta kölcsön a Csákvárnak)

MOL Fehérvár FC (4): Gundel-Takács Bence (ETO FC Győr), Halmai Ádám és Tamás Olivér (Budaörs), Major Martin (Gyirmót FC Győr)

5. Diósgyőri VTK (3): Bárdos Bence (Szolnok), Orosz Marcell (Debreceni EAC), Zsolnai Richárd (FC Ajka)

6. Ferencváros (2): Varga Ádám (Soroksár), Vida Kristóf (Soroksár)

7. Kisvárda (1): Zöldesi Illés (Debreceni VSC)

Paks (1): Forgács Dávid (Szentlőrinc)

8. Budafok, Újpest, ZTE (0-0-0)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz