Az NB I meglepetéscsapata nettóban veri a Vidit és a Fradit is - ezért várhat mozgalmasabb meccs Dibuszékra

A mérkőzések tényleges, tiszta játékidejét tekintve európai mércével is jól áll a magyar NB I. Itthon az a csapat a legjobb a "nettó fociban", amely eddig komoly meglepetést okoz egyébként is szereplésével. 
Dudás Gábor 2019. október 28., hétfő 14:37
A mérkőzések tényleges, tiszta játékidejét tekintve európai mércével is jól áll a magyar NB I. Itthon az a csapat a legjobb a "nettó fociban", amely eddig komoly meglepetést okoz egyébként is szereplésével. 
Szerző: Dudás Gábor 2019. október 28., hétfő 14:37

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) legfrissebb tanulmányában azt vizsgálták meg, hogy hogyan alakul a tiszta, nettó játékidő az európai bajnokságok mérkőzésein.

A megszakítás nélküli játékot tekintve a svéd Allsvenskan áll a legjobban eddig az idényben, átlagosan a 90 percek 59,7 százaléka volt tiszta, ez percben 53,73-at jelent találkozóként. Az északiak a holland Eredivisie (59,5%) és a finn Veikkausliiga (57,7%) előtt állnak a képzeletbeli dobogón. Csapatszinten is a svédek jelentik az élmezőnyt, négy klubjuk vezeti az összeurópai listát, 60 százalék feletti átlaggal. A topligák közül a Bundesligában jellemző legkevésbé az üresjáték, az időhúzás, a nem hatékony futball a statisztika szerint.

Érdekes, hogy jellemzően az északi(abb) csapatokra jellemző inkább a magasabb nettó percszám, illetve százalék, a déli, mediterrán csapatokra kevésbé.

Ami pedig az OTP Bank Ligát illeti: itthon a bajnokságban eddig jóval a várakozásokon felül szereplő és második helyen álló Mezőkövesd vezeti ezt a különlistát, a matyóföldiek meccsein a játékidő közel 60 százalékában mozgásban van a labda, ezzel pedig jócskán megelőzik a második Újpestet és a harmadik Ferencvárost is. Kuttor Attila csapata épp utóbbival játszik majd a hétvégén, a most már rangadónak minősülő összecsapáson ezek szerint az átlagnál jóval mozgalmasabb meccskép várható...

A másik végletet egyelőre a Honvéd, a DVSC és a Kaposvár jelenti, ezen három csapat bajnoki találkozóin az 54%-ot sem éri el a tiszta játékidő aránya.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Kazincbarcika
Varga József
Az NB II-ben 8. Kazincbarcika ajánlatot tett Varga Józsefnek, aki később a klub szakmai munkájában is szerepet kaphatna. A játékos egyelőre nem döntött. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz