Az NB I hűségesebb, mint a spanyol bajnokság vagy a Serie A - nemzetközi kutatás

A keretstabilitás és viszonylagos állandóság tekintetében Európa élmezőnyéhez tartozunk.
Budai László 2016. november 14., hétfő 16:12
A keretstabilitás és viszonylagos állandóság tekintetében Európa élmezőnyéhez tartozunk.
Szerző: Budai László 2016. november 14., hétfő 16:12

31 élvonalbeli európai bajnokságot vett górcső alá a CIES legújabb tanulmánya, azt vizsgálva, mely országokban a legstabilabb a játékosok helyzete és hol változott a legtöbbet az első keretek összetétele 2016 január 31. óta.

E szerint átlagosan Bulgáriában a legmagasabb a bizonytalanság e téren, itt a csapatok kerettagjainak 64 százaléka új igazolás/ játékos az elmúlt szűk egy évben. A másik véglet Ausztria, itt mindössze átlagosan 31 százalék számít idei érkezőnek.

Összességében a keleti és a déli országok képviseltetik magukat leginkább az „instabilabb” keretű csapatok táborában, 11 érintett bajnokságban a keretek több fele lecserélődött. Portugália (56%) és Törökország (54%) is érintett a nagy mozgásban.

A magyar NB I is azon pontvadászatok közé tartozik ugyanakkor, ahol viszonylag erősnek mondható az állandóság: az élvonal vizsgált együtteseinél átlagosan 40,8%-ban vannak új játékosok a január 31-et megelőző időszakhoz képest, azaz a keretstabilitás és viszonylagos állandóság tekintetében Európa élmezőnyéhez tartozunk az idei évben. Az említett osztrákok mellett csak a Bundesliga, a Premier League és a svéd élvonal előz meg minket e tekintetben.

Nemrégiben arról készítettek kutatást, hogy a klubok milyen százalékban játszatnak saját nevelésű labdarúgókat. Erről ITT olvashatsz – kattints!

 

Címkék: #magyar foci #NB I
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás. (NSO)
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz