Fotó: molfehervarfc.hu

A Vidi válogatottja: "Arra számítunk, hogy a Fradi elfárad, ledolgozható a hátrányunk"

Emil Rockov szerint kudarc lenne számukra a második hely az NB I-ben és azon lesznek a tavasszal, hogy változtassanak a sorrenden.
Nyikes Zoltán 2021. január 5., kedd 14:20
Fotó: molfehervarfc.hu
Emil Rockov szerint kudarc lenne számukra a második hely az NB I-ben és azon lesznek a tavasszal, hogy változtassanak a sorrenden.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. január 5., kedd 14:20

Tavaly nyáron érkezett a szerb élvonalban szereplő Vojvodinától a MOL Fehérvár FC-hez az egyszeres szerb válogatott kapus, Emil Rockov, aki az őszi szezonban Kovácsik Ádám sérülését követően alapemberré vált és 12 NB I-es mérkőzésen lépett pályára. Az újvidéki születésű játékos a soccerbet.rs-nek adott interjújában beszélt a magyar bajnokság színvonaláról, arról, hogy mi fogadta a Vidinél és hogy mire számít a tavaszi folytatás során.

– Amikor idejöttem, tisztában voltam azzal, hova igazolok. A Fehérvár egy nagy klub, stabil és jelentős ambíciókkal rendelkezik. Minden évben harcban van a bajnoki címért, a Magyar Kupáért és legalább az Európa Ligáért, egy ilyen környezet megfelelő volt a számomra. Nem akartam elmenni olyan helyre, ahol nem játszanak olyan focit, ami nem versenyképes. Kovácsik Ádám a posztriválisom, aki nagyszerű kvalitásokkal rendelkezik és több éve számítanak rá itt, már bajnokságot és kupát is nyert a csapattal, illetve EL-tapasztalata is van.

Tisztában voltam a versenyhelyzettel, és hogy meg kell küzdenem az első számú kapus pozíciójáért. Az elején tudtam, hogy nem lesz esélyem azonnal bekerülni a kezdőcsapatba, de amikor megkaptam a lehetőséget, jól éltem vele.

Ezt követően Ádámnak lett egy súlyosabb térdsérülése, és amikor folyamatosan megkaptam a lehetőséget, a klubnál mindenki láthatta a kvalitásaimat és rájöttek, hogy nem tévedtek az igazolásommal – folytatta a magyarul is kiválóan beszélő Vidi-kapus.

A hálóőrt emlékeztették, hogy a nyáron kis híján összefutott a Vidi az előző klubjával, a Vojvodinával az EL-selejtezőben, de a vajdasági klubot végül kiütötte a Standard Liege, amely a fehérváriaknak is végállomást jelentett.

– Az egy nagyon érdekes párharc lett volna... Akkor még csak arra gondoltam, hogy vajon a kapuban fogok állni, vagy a kispadon fogok ülni, teljesen zavarban voltam. De most, hogy már vége a sorozatnak, örülök, hogy nem kerültünk össze ellenük. Ha mi jutottunk volna tovább, vagy ha ők vertek volna ki minket, akkor sem lett volna egyik sem egy win-win szituáció, sokkal inkább egy vereséggel ért volna fel, nem számít, hogyan végződött volna a párosítás.

Rockov a magyar bajnoksággal kapcsolatban elmondta, hogy magas színvonalú, és a szerb ligával ellentétben itt nincsenek nagy különbségek az élmezőnyben lévő csapatok és a többi együttes között.

– Itt egy olyan rendszert alakítottak ki, ami lehetővé teszi a külföldi játékosok szerződtetését, hiszen a kluboknak van pénzük megfizetni őket. Az elsőtől a 12. csapatig szinte mindenhol van külföldi játékos, akik a különbséget jelentik. Mindenki le tud győzni mindenkit, szinte minden körben van meglepetés, gyakran előfordul, hogy mi vagy a Fradi döntetlent játszik, esetleg a tabella negyedik helyezett csapata kikap az utolsótól. Ez is mutatja, hogy nagyon kicsi a különbség a klubok között. Jelenleg az éllovas mögött állunk, amely egy nagyon jó csapat, játszott a BL-főtáblán is és felvette a harcot a nagynevű ellenfelekkel szemben, és ez nem ment a bajnokság rovására sem.

A kilencpontos hátrány ledolgozható, hiszünk benne és arra számítunk, hogy ennyi tétmeccs után elfárad a Fradi.

Minden fordulóban történhet meglepetés, így sokkal keményebbek a felkészülések a hétvégi meccsekre, mint Szerbiában – folytatta a kapus.

Rockov az interjúban nem titkolta kivételes benyomásait az új klubjáról, ahol nap mint nap élvezi az egyre növekvő bizalmat.

– Új stadion épült itt, és túlzás nélkül mondhatom, hogy minden téren kivételes szintet üt meg a klub. A létesítmény új, a pályák és a körülmények nagyon jók, a klub anyagilag nagyon stabil. A klubban és környékén tartózkodó emberek elégedettek, és ez nagyon fontos a sikeres működéshez. Nagy ambícióink vannak, és most, amikor a második helyen állunk a Ferencváros mögött, akkor is erről az ambíciókról beszélünk.

A csapat nem akar második lenni. Ez kudarc lenne számunkra. Javítani kell a dolgokon és változtatni kell a tabellán kialakult sorrenden.

Az NB I-es ponthátrányt leszámítva a klub nagyon magas szinten van. Örülök, hogy tagja lehetek a Vidinek, főleg azért, mert úgy látom, hogy itt még tovább fejlődhetek a jövőben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz