A Vidi új rekordjával előzött az NB I - jövőre akár a 3. selejtezőkörben is kiemeltek lehetnek

Az EL főtábláján 7 ponttal végzett a Vidi, minek köszönhetően új rekordot állított be: soha egyetlen magyar klub sem szerzett olyan magas UEFA-koefficienst, mint a fehérváriak.
Csakfoci Admin 2018. december 14., péntek 19:50
Az EL főtábláján 7 ponttal végzett a Vidi, minek köszönhetően új rekordot állított be: soha egyetlen magyar klub sem szerzett olyan magas UEFA-koefficienst, mint a fehérváriak.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. december 14., péntek 19:50

A molvidi.hu a székesfehérváriak Európa Liga-szereplésének végeztével hívta fel a figyelmet a Vidi új, rekordot jelentő koefficiensére.

A pontok számítása

Az UEFA kupasorozatainak sorsolásánál a kiemelések megállapítások használatos koefficiens rendszer értelmében minden selejtezős győzelem 1, selejtezős döntetlen 0,5, főtáblás győzelem 2, illetve főtáblás döntetlen 1 pontot ér.

Az EL-csoportkörben szereplő csapatok legalább 2, míg a BL-csoportkörös együttesek legalább 4 ponttal gazdagodnak, ugyanakkor a selejtezős eredményeket egyik esetben sem veszik figyelembe a klub-pontszám számításkor. Ezen eredményeket adják hozzá minden évben az előző 3 szezonban elért pontokhoz, az összpontszám adja az adott klub UEFA-koefficiensét.

A Vidi ezek alapján 2 csoportkörös győzelméért, és egy döntetlenjéért 5 egységet kapott, a korábbi pontszámokkal összeadva így már magyar rekordnak számító 9 pont a klub koefficiense, jövő nyáron ez lesz mérvadó a kiemelés szempontjából. Ezzel a pontszámmal a Vidi az elmúlt évek 131. legeredményesebb európai klubjának számít.

Viszonyításképpen érdemes megemlíteni, hogy a nyári selejtezők során 4,25 állt a Vidi neve mellett, így az első selejtezőkört leszámítva sehol sem kaptak kiemelt besorolást. A következő szezonban viszont - amennyiben kiharcolja a selejtezőn való indulás jogát a klub - kis szerencsével akár a 3. körben is kiemelt lehet a fehérvári csapat, hiszen ott idén az utolsó kiemelt Apollon Limasszol is "csak" 10-es értékkel szerepelt a selejtezőkben.

A bajnokságok rangsorát az UEFA az azokat képviselő klubok átlag összpontszáma (selejtező + főtábla) alapján állítja össze, ezért az NB I megítélésén is nagyot lendített a Vidi remeklése.

A fehérvári 9,5, a kispesti 2, az újpesti 1, és a ferencvárosi 0,5 pontból adódóan 3,25 egységet ért el a magyar élvonal, mellyel 6 helyet javítva, a románokat és a lengyeleket is megelőzve 27-dikként zárt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Szoboszlai Dominik
Lipcséből származó sajtóhírek szerint Szoboszlai Dominik új szerződést kaphat a klubtól, melyben megemelnék a játékos fizetését is.
DVSC
Brazil támadó érkezhet
A BL-ben is az EL-ben is játszhatott, három országban is bajnok volt.
Újpest
Dženan Bureković
Dženan Bureković egyelőre visszatérhet Magyarországra, de lehet, hogy nem marad sokáig.
Tovább az összes átigazoláshoz