Fotó: dvtk.eu

A nagy NB I-es kísérlet: Szinte mindenki elbukott abban, amivel idén a Diósgyőr próbálkozik

A Diósgyőr a Ferencváros legyőzésével már tett azért, hogy elérje azt, ami az elmúlt 10 évben nagyjából senkinek nem sikerült az NB I-ben. Megvizsgáltuk, hogyan szerepeltek az előző idényekben a téli nagybevásárlást tartó csapatok.
Nyikes Zoltán 2021. január 22., péntek 19:17
Fotó: dvtk.eu
A Diósgyőr a Ferencváros legyőzésével már tett azért, hogy elérje azt, ami az elmúlt 10 évben nagyjából senkinek nem sikerült az NB I-ben. Megvizsgáltuk, hogyan szerepeltek az előző idényekben a téli nagybevásárlást tartó csapatok.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. január 22., péntek 19:17

A téli átigazolási időszakban ezidáig Diósgyőrben volt a legnagyobb mozgás: a 2021-es folytatást az utolsó helyen váró, a Fradi elleni elhalasztott meccs előtt a bennmaradástól még hét pontra lévő borsodi klub az edzőcsere mellett nyolc új játékost is igazolt.

Ebben nincs semmi meglepő, hiszen ha az elmúlt éveket vizsgáljuk, akkor az tapasztalható, hogy az őszi szezonok végén gyakorlatilag az összes kiesés ellen harcoló csapatnál megnyomták a “újraindítás” gombot a félidőben, szinte kivétel nélkül azok a klubok igazolták a legtöbbet ilyenkor, akik kiesőhelyen álltak, vagy nagyon közel voltak a veszélyzónához.

Volt olyan téli átigazolási időszak, amikor például 12 játékost igazolt a Pápa vagy éppen a Vasas, míg az Eger, Szolnok, Kecskemét, Kaposvár 10 új labdarúgót is megszerzett a jobb tavaszi szereplés érdekében, a nagy átalakulás azonban egy kivétellel sosem hozta meg az eredményét. Teljesen értelemszerű tehát az az út, amivel a DVTK próbálkozik - a téli nagybevásárlással és átalakítással -, az viszont komoly érdekesség, hogy

ez szinte soha nem hozott végül eredményt. Az elmúlt tíz szezonban kilenc alkalommal is az a csapat esett ki az idény végén, amelyik télen a legtöbb játékost igazolta.

Mivel a diósgyőriek is ezt az utat járják be jelenleg, így érdekes lesz, hogy az előző idényekkel ellentétben az ő kísérletüket siker koronázza-e majd. Ennek érdekében már léptek is egyet, hiszen szerdán bravúros győzelmet arattak az éllovas Ferencváros otthonában, így jelenleg már csak négy pont választja el őket a bennmaradástól.

Ezek a csapatok igazolták télen a legtöbb játékost az elmúlt években

2019/20: Kaposvári Rákóczi, 8 új játékos - KIESETT
2018/19: Szombathelyi Haladás, 7 - KIESETT*
2017/18: Mezőkövesd, 8 - BENNMARADT
2016/17: Gyirmót FC Győr, 9 - KIESETT
2015/16: Puskás Akadémia, Békéscsaba 7-7 - MINDKETTŐ KIESETT*
2014/15: Lombard Pápa FC, 12 - KIESETT
2013/14: Kaposvári Rákóczi , 10 - KIESETT
2012/13: Eger, 10 - KIESETT*
2011/12: Vasas , 12 - KIESETT
2010/11: Szolnok, 10 - KIESETT

*holtversenyben igazolták a legtöbbet ezen a télen

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz