Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Honvéd hátrányból felállva nyerte meg idei első bajnokiját

A kispestiek két vereség és egy döntetlen után először szereztek három pontot a 2022/23-as szezonban.
Budai László 2022. augusztus 21., vasárnap 21:54
Fotó: MTI/Illyés Tibor
A kispestiek két vereség és egy döntetlen után először szereztek három pontot a 2022/23-as szezonban.
Szerző: Budai László 2022. augusztus 21., vasárnap 21:54

I. félidő

A Honvéd veszélyeztetett először, de Zsótér 20 méteres szabadrúgása mellé ment a 6. percben. Ezután a Vasasról szólt a meccs. A 11. percben Hidi lőtte a jobb oldalról, még bőven a 16-oson kívülről kapura a labdát, amelybe Szappanos annyira szerencsétlenül ért bele, hogy a saját kapujába ütötte azt. Nem sokkal később Holender ugratta ki Radót, aki nagy helyzetben megpróbálta átemelni a kapus felett a labdát, de Szappanos javítva korábbi hibáját nagyot fogott. (Igaz, les miatt később visszafújták az akciót.)

Ezt követően Radó indította remekül Holendert, ő okosan passzolt vissza Szilágyinak, a fiatal játékos nagy helyzetben Tamást találta telibe.

A kispestiek aztán a semmiből egyenlítettek. Kocsis jobb oldali beadását nem tudta megfogni Dombó, így Zsótérról Enninhez került a labda, aki 7 méterről a kapuba lőtt (1-1).

Silye rögtön visszaszerezhette volna az előnyt, 20 méteres kapáslövését Szappanos védte bravúrral. Majd Dombó is fogott egy nagyot a játékrész végén Zsótér 20 méteres bombája után.

II. félidő

Negyedórát kellett várni a játékrész első nagyobb helyzetére, ekkor Holender verekedte át magát két emberen is, de a jól kijövő Szappanos mellett már nem tudta elrúgni a labdát.

Majd ismét a Honvéd szerzett váratlanul gólt. Ennin szerzett labdát a jobbon, középre tett Lukichoz, aki egy átvétel után, fordulásból védhetetlenül bombázott a jobb felsőbe (1-2).

A 79. percben Cipf szerzett labdát a 16-oson belül, visszapasszolt Ihrig-Farkasnak, aki már csak kapura tudott pöckölni, ezt fogta a vendégkapus. Pár percre rá Hidi szabadrúgását Géresi fejelte a rövid oldalról nem sokkal a jobb kapufa mellé.

A Vasas ment előre az egyenlítésért, ez végül nem jött össze, így a Honvéd szerezte meg első győzelmét az idei bajnokságban.

NB I, 4. forduló

Vasas-Honvéd 1-2 (Hidi 11., ill. Ennin 34., Lukic 66.)

Vasas: Dombó - Hinora (Szalai J., 83.), Otigba, Silye - Szivacski, Hidi, Szilágyi (Hidi M., 72.), Berecz - Radó (Ihrig-Farkas, 56.), Holender (Cipf, 72.), Márkvárt (Géresi, 72.).

Honvéd: Szappanos - Tamás, Szabó A. (Doka, 52.), Cirkovic, Prenga - Bocskay, Gomis (Mitrovic, 82.), Zsótér - Lukic, Ennin, Kocsis (Jónsson, 52.).

Címkék: #NB I #Honvéd #Vasas
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz