Fotó: www.fradi.hu

A Fradi-játékos elárulta, érték-e támadások, amiért nem a magyar válogatottat választotta

Ihor Haratin egyelőre nem tudja, hogy a következő válogatott összetartáson is számít-e rá az ukránok szövetségi kapitánya, Andrij Sevcsenko.
Nyikes Zoltán 2020. május 20., szerda 9:52
Fotó: www.fradi.hu
Ihor Haratin egyelőre nem tudja, hogy a következő válogatott összetartáson is számít-e rá az ukránok szövetségi kapitánya, Andrij Sevcsenko.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 20., szerda 9:52

Mint ismert, március elején meghívót kapott Andrij Sevcsenko szövetségi kapitánytól az ukrán válogatottba a Ferencváros középpályása, Ihor Haratin, ám a koronavírus-járvány miatt elmaradt a Lengyelország és a Franciaország elleni felkészülési találkozó, így csúszik a debütálása. A 25 éves játékos a sport.ua honlapon beszélt a meghívóval kapcsolatos érzelmeiről.

– Sok játékost ismerek a válogatott keretéből, többükkel is együtt játszottam a Dinamo Kijev utánpótláscsapataiban, például Roman Jaremcsukot és Nikita Burdát is ismerem az akadémiáról, de sok mindenkivel találkoztam az ukrán élvonalban, amikor ott futballoztam – kezdte Haratin, majd arról is beszélt, hogy még egyáltalán nem biztos, hogy legközelebb is számít rá Sevcsenko, habár Szergej Rebrov szerint minden esély megvan rá, hogy a korábbi aranylabdás két fradistának is ad bizonyítási lehetőséget.

Egyelőre még nem kaptam meghívót a következő edzőtáborba, továbbra is minden mérkőzésen bizonyítanom kell annak érdekében, hogy újra számításba vegyenek.

Ez az egyetlen módja, hogy tagja lehessek az ukrán válogatottnak.

Tavaly év végén egyébként felmerült annak a lehetősége, hogy a jövőben a magyar válogatottban játszhatna Haratin, amit később Marco Rossi szövetségi kapitány is megerősített, ám azóta már eldőlt, hogy a Fradi-játékos ukrán színekben akar pályára lépni. A középpályástól megkérdezték, érték-e támadások Magyarországon, amiért nem a magyarokra esett a választása.

– Egyáltalán nem bántottak emiatt, mindenki megértette, hogy Ukrajna a szülőhazám. Gyermekkorom óta arról álmodtam, hogy sárga-kék mezben pályára lépek a felnőtt válogatottban. De már Magyarországon is otthon érzem magam, szeretek itt élni – zárta az interjút Haratin.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz