A Fradi és a Vidi volt csatára már csak egy NB I-es csapathoz menne: "Az NB III-ban nehezebb játszani, mint az első osztályban"

A debreceni születésű és nevelésű egykori másodosztályú gólkirály, a Ferencváros és a Videoton volt támadója, Máté János jelenleg az NB III-as Hajdúszboszlónál riogatja a védelmeket, nem is eredménytelenül, hiszen 11 forduló után 13 góllal holtversenyben vezeti a Keleti csoport góllövőlistáját.
Dudás Gábor 2021. október 10., vasárnap 20:48
A debreceni születésű és nevelésű egykori másodosztályú gólkirály, a Ferencváros és a Videoton volt támadója, Máté János jelenleg az NB III-as Hajdúszboszlónál riogatja a védelmeket, nem is eredménytelenül, hiszen 11 forduló után 13 góllal holtversenyben vezeti a Keleti csoport góllövőlistáját.
Szerző: Dudás Gábor 2021. október 10., vasárnap 20:48

A 31 éves csatár egyelőre nem vágyik magasabb osztályba, de ha esetleg mégis az NB I-ben játszana, csak egy csapat jöhetne jelenleg szóba. És a koronavírus-járvány miatt is igazolt Hajdószoboszlóra. A haon.hu készített interjút Máté Jánossal, ebből idézünk az alábbiakban.

Aki ennyire gólképes a harmad­osztályban, annak magasabb osztályban lenne a helye.
Lett volna lehetőségem magasabb osztályban játszani, de a koronavírus-járvány felülírt mindent a család javára. Volt idő, amikor azért fohászkodtunk, hogy édesapám élve jöjjön ki a kórházból, korábban édesanyám kapott a vírus szövődményei és a trombózisa által tüdőembóliát. Szerencsére túl vagyunk a nehézségeken, mindenki egészséges a családban, de közben a feleségemmel átértékeltük a dolgokat. Két gyerekem van, Milán és Benett, szeretném, ha a nagyszülők életében is jelen lennének, ezért úgy döntöttünk, hogy hazaköltözünk. A Hajdúszoboszló most NB III-as, a közelben magasabb osztályú csapat pedig csak egy van, a DVSC.

Láttunk már élvonalbeli játékosokat „visszajátszani” az NB III-as kis Lokiban. Nemhogy mesterhármasokat nem lőttek, de még a mezőnyben sem tűntek ki a többiek közül.
Lehet, hogy furcsán hangzik, amit mondok,

de az NB III-ban sok tekintetben nehezebb játszani, mint az első osztályban.

Egyrészt itt nincsenek olyan minőségű pályák, mint az élvonalban, a körülményekkel is meg kell küzdeni. Másrészt az NB III-ban a védők számára nincs akkora rizikó, mint az OTP Bank Ligában, hiszen vannak, akik csak mellékállású labdarúgók, tehát nem veszítenek annyit egy piros lappal, mint az NB I-es társaik, legfeljebb pihennek néhány hetet.

Szándékosan rúgnak?
Ezt nem állítom, mindenesetre meggyőződésem szerint több okból kifolyólag könnyebb magasabb osztályban játszani.

Ha ilyen szorgosan termeli tovább a gólokat, aligha kerüli el egy csábító ajánlat valahonnan.
Hajdúszoboszlón hosszabb távra rendezkedtem be, és bár nem lehet tudni, mit hoz a jövő. 31 évesen úgy tervezem, hogy futballcsapatért Hajdú-Bihar megyét már nem hagyom el.

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható!

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz