Fotó: Hungarian Ultras

NB I: Végrehajtást indított az Újpest ellen a NAV - részletek

Egy késői adóbefizetés miatt indított végrehajtást a NAV. Mostanra rendezték a tartozást, de Berta Csaba ügyvezető szerint mindez likviditási gondokat jelez.
Póczik Dávid 2023. május 3., szerda 12:28
Fotó: Hungarian Ultras
Egy késői adóbefizetés miatt indított végrehajtást a NAV. Mostanra rendezték a tartozást, de Berta Csaba ügyvezető szerint mindez likviditási gondokat jelez.
Szerző: Póczik Dávid 2023. május 3., szerda 12:28

Adótartozás miatt végrehajtást indított az újpesti labdarúgócsapatot fenntartó Újpest 1885 Kft. ellen április végén a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága - számolt be a hírről a g7.hu.

A portálnak nyilatkozott a cég ügyvezető igazgatója, Berta Csaba, aki elmondta, hogy egy késői adóbefizetés miatt indított végrehajtást a NAV, mostanra azonban rendezték a tartozást, és amint ennek az adminisztrációja átfut a rendszeren, törölni fogják az eljárást.

Az ügyvezető ezenkívül hozzátette, hogy a késői befizetés likviditási gondokat jelez, vagyis a klubnak vannak fizetési nehézségei, amelyeket csak tulajdonosi segítséggel lehet kezelni.

A lap kiemeli, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség nagyon szigorúan veszi az olyan eseteket, amikor valamelyik csapatnak köztartozása van, ugyanis ilyenkor akár a következő évi bajnokságban való indulásra feljogosító licencet is megvonhatják az adott egyesülettől.

Korábban a csakfoci.hu számolt be róla elsőként, hogy hamarosan lezárulhatnak az Újpest FC eladásáról szóló tárgyalások, miután célegyenesbe érkezhet a felek közötti tárgyalássorozat. Értesüléseink szerint visszatérhet egy korábbi tulajdonos, aki mögött egy amerikai befektetői csoport áll:

Olvastad már?
Exkluzív: Amerikai befektetők vehetik meg heteken belül az Újpestet - közben bejelentkezett egy orosz cégcsoport is
A csakfoci.hu információi szerint hamarosan lezárulhatnak az Újpest FC eladásáról szóló tárgyalások, miután célegyenesbe érkezhet a felek közötti tárgyalássorozat. Értesüléseink szerint visszatérhet egy korábbi tulajdonos, aki mögött egy amerikai befektetői csoport áll.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz