Fotó: mtkbudapest.hu

NB I: Újabb győzelmével tovább ostromolja a dobogót a Puskás Akadémia - videó

Már az első félidőben kialakult a végeredmény az MTK-Puskáson.
Csakfoci.hu 2024. május 11., szombat 17:20
Fotó: mtkbudapest.hu
Már az első félidőben kialakult a végeredmény az MTK-Puskáson.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 11., szombat 17:20

Az NB I 32. fordulójának szombati játéknapja a hatodik MTK Budapest és a negyedik Puskás Akadémia összecsapásával indult. A hazaiak igencsak foghíjas kerettel vágtak neki a bajnokinak, a klubhonlap beszámolója szerint Molnár R., Thiam, Bobál, Kosznovszky, Németh K., Kádár és Spalek sem volt bevethető.

1. félidő

Jól kezdte a mérkőzést a Puskás Akadémia, az 5. percben Komáromi jobb oldali szögletére jó ütemben robbant be a rövid ötösön Szolnoki és a rövid, bal sarokba fejelt, 0-1. Hét percre rá Nagy Zsolt adott ziccerpasszt Nissilának, aki nyolc méterről helyezett Demjén bal lába mellett a bal alsóba, 0-2.

A 20. percben tovább növelték előnyüket a vendégek, ekkor Komáromi szögletét kifejelték a védők, de Maceirastól azonnal visszakerült a labda Nissilához, aki 15 méterről, kapásból kilőtte a jobb alsót, 0-3.

Ezt követően az MTK is veszélyeztetett, a 25. percben Bognár 16-oson kívüli kísérletét fogta Pécsi, majd nem sokkal később egy szép támadás végén Bognár adott "forintos" labdát Hejnek, aki a 16-oson belül remek cselt csinált Plsek mellett, lövését viszont bravúrral védte a jól kimozduló Pécsi. A 36. percben összejött a szépítés a hazaiaknak: Kovács Patrik balról emelte be a labdát középre, ahol Nagy Zsombor ugrott a legmagasabbra és 7 méterről a bal alsóba fejelt, 1-3.

2. félidő

A szünet után nem sorjáztak úgy a gólhelyzetek, mint az első játékrészben, az MTK stabilabban védekezett, a Puskás pedig sokáig nem igazán erőltette a támadásokat a kétgólos előny birtokában. A 62. percben aztán Plsek tört be a 16-oson belülre, majd passzolt a jobbján érkező Nagynak, aki nagy helyzetben, nyolc méterről a bal alsó mellé lőtt.

Két percre rá Nagy Zsolt az alapvonalról emelt középre, ahol Komáromi fejesét védte szépen Rácz. A túloldalon Kocsis beadásába úgy ért bele Stronati középen, hogy a saját kapujára volt veszélyes, végül a háló tetejére hullott a labda. Néhány másodperccel később egy éles beadásról maradt le centikkel a kapu előtt Nagy Zsombor, majd Kocsis próbálkozott egy 16-oson kívüli lövéssel.

A 82. percben először lépett pályára az NB I-ben az MTK Budapest 17 éves tehetsége, Kenesei Noel. A hátralévő időben már nem forogtak veszélyben a kapuk, így tehát már az első félidőben kialakult a végeredmény is. Győzelmével a Puskás Akadémia egy pontra feljött a harmadik helyen álló Vidire, amely holnap utazik a DVSC-hez.

NB I, 32. forduló

MTK Budapest-Puskás Akadémia 1-3 (Nagy Zs. 36., ill. Szolnoki 5., Nissila 12., 20.)

MTK: Rácz – Kocsis, Varju, Nagy Zsombor – Hej, Kata (Kenesei, 82.), Kovács M. (Stieber, 46.), Horváth (Vadnai, 82.), Kovács P. – Bognár (Végh, 57.), Jurina (Antonov, 46.).

Puskás: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Brandon – Szolnoki (Favorov, 71.), Plsek – Komáromi (Markgráf, 86.), Nissila, Nagy Zsolt – Puljic (Colley, 71.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz