Fotó: kecskemetite.hu

NB I: Németországot is megjárt magyar középpályást igazolt a Kecskemét - hivatalos

Helmich Pál a harmadosztályú ESMTK-tól érkezett a kecskemétiekhez.
Nyikes Zoltán 2024. február 9., péntek 15:37
Fotó: kecskemetite.hu
Helmich Pál a harmadosztályú ESMTK-tól érkezett a kecskemétiekhez.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. február 9., péntek 15:37

Aláírta szerződését, így már hivatalosan is a Kecskemét játékosának számít Helmich Pál, aki január eleje óta az NB I-es kerettel készül, ezalatt pedig meggyőzte a szakmai stábot arról, hogy hosszabb távon értéke lehet a csapatnak – írja a kecskemetite.hu.

A 19 esztendős Helmich Pál 2004. november 20-án született Budapesten, de már 2 éves korában Berlinbe költözött családjával, ott is nőtt fel. Több sportággal is megpróbálkozott fiatalon, végül a labdarúgás mellett tette le a voksát, a Füchse és a Viktoria csapataiban játszott korosztályos szinten. Tavaly nyáron igazolt először Magyarországra, az ESMTK játékosa lett, ahol 13 tétmérkőzésen 2 gólig jutott ősszel. A középpályásként bevethető Helmich január elején már az NB I-es kerettel kezdte meg a felkészülést, folyamatosan lehetőséget kapott a törökországi edzőtáborban is az edzőmeccseken. A szakmai stábot végül meg is győzte, ezt követően pedig szerződését is aláírhatta mostanra.

– Tudni kell rólam, hogy 16 évet éltem Németországban, ott nőttem fel, ott jártam iskolába és kezdtem el futballozni. 14 éves koromban már éltem itthon, és azt az időszakot nagyon élveztem. Akkor már nagyon érett bennem az elhatározás, hogy hazatérjek. Az érettségi után ezt meg is tettem. Nekem is vannak álmaim, hogy hova is szeretnék egyszer eljutni a labdarúgásban, az első lépéseket ehhez Kecskeméten szeretném megtenni. Azt kaptam, amit érkezésem előtt is hallottam a csapatról, hogy nagyon összetartó a társaság, erős az egység, ezt az első naptól érzem, minden nap örömmel lépek be az öltözőbe. Jól érzem magam, ilyen profi közegben még korábban nem játszottam, ehhez viszont kitűnő hangulat párosul, minden adott tehát a fejlődéshez. Sokat segített a beilleszkedésben, hogy a rangidős játékosok szárnyaik alá vettek, Vágó Levivel különösen jóban vagyunk. Magamat egy nagy küzdőnek tartom, a fizikumom az egyik erősségem, de sokat kell még fejlődnöm természetesen, amiért mindent meg is teszek majd – mondta Helmich Pál.

Olvastad már?
"Dárdai Pali mondta nekem, hogy ne csodálkozzunk azon, ha az edzők nem vetik meg az alkoholt" - Tilos passzolni a magyar foci jolly jokerével
Talán nincs még egy olyan szereplője a magyar futballnak, aki annyi pozícióban feltűnt az elmúlt években, mint ő. Az MLSZ-nél kezdte, ahol nem volt felhőtlen a viszonya a szövetségi kapitánnyal, mivel vezetői sítlusa akkor szokatlan volt itthon. Szerinte azért nincs könnyű dolga, mert a hazai fociban sok helyen nem a tudást, önálló vezetői karaktert keresnek, hanem egy végrehajtót, ezért az is megfordult a fejében, hogy külföldön vállaljon munkát. Nevezték már Kubatov Gábor és Kisteleki István "emberének" is. A döntéseiben mindig nagyobb szerepet játszott a tudatosság, mint az érzelmek, ezért is hagyta ott 22 évesen saját nevelésű játékosként a Fradit. Ő is meglepődött, hogy a BVSC vezetőedzőnek hívta, hiszen ebben a szerepben még nem láthattuk itthon. Tilos passszolni Szekeres Tamással.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
REAC
Urbán lehet az edző
Sajtóhírek szerint Urbán Flórián veheti át a harmadosztályban szereplő rákospalotaiak irányítását.
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Tovább az összes átigazoláshoz