Fotó: kecskemetite.hu

NB I: "Nem múlt el nyomtalanul az EKL-meccs, van olyan játékosom, aki több mint 15 km-t futott" – edzői várakozások

Az NB I második fordulójának hétfői játéknapján az EKL-től múlt hét csütörtökön búcsúzó Kecskemét fogadja a Kisvárdát.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 7., hétfő 17:45
Fotó: kecskemetite.hu
Az NB I második fordulójának hétfői játéknapján az EKL-től múlt hét csütörtökön búcsúzó Kecskemét fogadja a Kisvárdát.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 7., hétfő 17:45

Kecskeméti TE–Kisvárda (20.00)

Szabó István (KTE):

A csütörtöki meccs után az adatok azt mutatják, hogy ez a találkozó nem múlt el nyomtalanul, van olyan játékosom, aki több mint 15 kilométert futott Rigában.

- Ebben a szűk három napban tehát főleg a regenerációra, illetve a taktikai felkészülésre van lehetőség, hiszen pénteken hajnalban értünk haza. Nem azért edzettünk ugyanakkor nyáron sokat, illetve voltunk edzőtáborban, hogy kibúvókat keressünk, bele kell állni ebbe a meccsbe is. A Kisvárda nagyon erős csapat, idegenben is megmutatták az előző körben ezt, amikor 2-0-ra legyőzték a Zalaegerszeget. A nyáron is figyeltem a felkészülésüket, nagyon erős csapatokat is meg tudtak verni. Némileg új a stílusuk is, amit a tavasz végén azért már alkalmazott kollégám. Frissítésre van most főleg szükségünk, meg kell találnunk azokat a játékosokat, akik megalkuvás nélkül, a tavalyi stílusban tudnak futballozni hétfőn. Bízom benne, hogy sikeresen kezdjük az új bajnokságot. (kecskemetite.hu)

Milos Kruscic (Kisvárda): – Eléggé megterhelő és hosszú volt ez a hét számunkra, melynek elején egy barátságos mérkőzést játszottunk az Újfehértó ellen, ami nagy segítségünkre volt, hiszen azon játékosaink is megkapták a meccsterhelést, akik kevesebb lehetőséghez jutottak Zalaegerszegen vagy éppenséggel nem is kerültek pályára. Ezt követően a szokásos módon készültünk a Kecskemét elleni bajnoki kihívásra. Mint ismert, három idegenbeli összecsapással kezdjük az idényt, ami egyben három hosszú utazást is jelent. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az előző szezon ezüstérmeséhez látogatunk, amely csütörtökön még az Európa-konferencialiga-selejtezőjében szerepelt. Őszintén szólva nem gondolkozom azon, hogy előnyt tudunk-e kovácsolni abból, hogy az ellenfelünk kupamérkőzést játszott, mivel elég mély a keretük, így nem hiszem, hogy ez bármit is befolyásol. Ráadásul ők játsszanak otthon és tudjuk róluk, hogy hazai pályán mindig nagyon veszélyesek. Tiszteljük az ellenfelet, a legutóbbi idényben szerzett második helyezése különösen tekintélyt parancsol. Ami minket illet, jó formában és hangulatban várjuk a kezdő sípszót, hiszen győzelemmel kezdtük a bajnokságot.

Optimistán tekintünk előre, a keretünk lényegében teljes, szerencsére szombaton már Bohdan Melnik is velünk edzhetett, bár érthető módon ő még nem áll készen arra, hogy be is vessük. Van az a mondás, hogy győztes csapaton ne változtass, de ez nem mindig állja meg a helyét, én nem is tanultam ilyet, meglátjuk, hogy miként alakul majd a kezdő tizenegyünk hétfő este.

(kisvardafc.hu)

Olvastad már?
EKL: Velük játszhat a Fradi és a Loki a csoportkörért, ha továbbjutnak a harmadik fordulóból - a lehetséges ellenfelek
Elkészítették a playoff csoportbeosztásait a hétfő délutáni sorsoláshoz.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
MTK/Fehérvár
Kovács Mátyás
A kék-fehérek 20 éves támadója szerződést hosszabbított klubjával, de egy évre a Vidihez került kölcsönben. A fehérváriaknak nem lesz opciójuk a végleges megvételére.
Tovább az összes átigazoláshoz