Fotó: honvedfc.hu

NB I: A Honvéd fiatalja két csapatot is benntarthat - sorsdöntő gólok jönnek tőle

A 19 éves Kerezsi Zalán Siófokra is úgy került, hogy a csapat nagy bajban volt, de jó játékának is köszönhetően biztonságos pozícióba került az együttes. Az elmúlt két fordulóban pedig már a Honvéd számára szerzett rendkívül fontos gólokat.
Budai László 2023. május 6., szombat 10:44
Fotó: honvedfc.hu
A 19 éves Kerezsi Zalán Siófokra is úgy került, hogy a csapat nagy bajban volt, de jó játékának is köszönhetően biztonságos pozícióba került az együttes. Az elmúlt két fordulóban pedig már a Honvéd számára szerzett rendkívül fontos gólokat.
Szerző: Budai László 2023. május 6., szombat 10:44

Pazar formában futballozik az elmúlt hetekben/hónapokban Kerezsi Zalán, a Honvéd fiatalja. A 19 éves labdarúgó a tavaszi szezon nagy részét a kooperációs szerződésnek köszönhetően a másodosztályú Siófokban töltötte, ahol húzóemberré vált, tíz bajnokin lőtt egy gólt és adott három gólpasszt.

Amikor a csapathoz került, a Balaton-parti együttes a 15., még éppen nem osztályozót jelentő helyen állt, de csak egy ponttal kerülte el azt, amikor pedig visszarendelték a kispestiek, akkor a Siófok egészen a kilencedik helyig előre lépett, és 11 egység választotta el az előbb is említett, már veszélyes pozíciótól. Természetesen azt túlzás lenne állítani, hogy egyedül neki köszönhető az együttes szárnyalása, mindenesetre komoly érdemei voltak abban, hogy a Siófok-szurkolók megnyugodhassanak.

De nemcsak a Balaton környékén éltetik már a játékost, hanem a Honvédnál is. A fiatal futballista a Kisvárda elleni meccs előtt tért vissza a piros-feketékhez, a szabolcsiak elleni találkozót kezdőként rögtön végigjátszotta és a 82. percben pontot érő gólt szerzett. Majd most pénteken, a Kecskemét ellen újra kezdőként lépett pályára, és győztes gólt ért el a lila-fehérekkel szemben. Ez a négy pont akár sorsdöntő is lehet a kispestiek számára a végelszámolásnál, így ha a jövő is hasonlóan jól alakul Kerezsi életében, a szezon végén kis túlzással elmondhatja magáról: két bajnokságban is benntartott egy-egy csapatot a jó játékával.

Kerezsi Zalán elmúlt három bajnokija

Április 26., NB II: Szentlőrinc-Siófok 1-3 - kezdőként 80 perc, egy gól, egy gólpassz

Április 29., NB I: Kisvárda-Honvéd 2-2 - kezdőként 90 perc, egy gól

Május 5., NB I: Honvéd-Kecskemét 1-0 - kezdőként 67 perc, egy gól

Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz