Fotó: MTI/Kovács Tamás

NB I: Moniz a Fradi ellen szakítaná meg a ZTE rossz sorozatát, Csercseszov tudja, hogy nehéz lesz - ezt várják a főszereplők

Vasas – Paks, Puskás – Újpest és ZTE – Fradi mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga 24. fordulója.
Csakfoci.hu 2023. március 19., vasárnap 10:59
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vasas – Paks, Puskás – Újpest és ZTE – Fradi mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga 24. fordulója.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. március 19., vasárnap 10:59

Vasas - Paks, 13:30

Haraszti Zsolt (a Paks támadója): - Pozíciójukból adódóan az óvatos futball elképzelhető irányukból. Az eddigiek alkalmával a stabil védekezésből indított kontrákra alapoztak, így volt ez a bajnokikon és a kupameccsen is. Fontos lesz, hogy hamar berúgjuk a helyzeteinket, mi szerezzük az első gólt, és ezzel taktikai váltásra sarkalljuk a Vasast, ami számunkra több területet eredményezhet. Elengedhetetlen ugyanakkor, hogy a mi védekezésünk is hiba nélkül működjön. Sajnos a Fehérvár elleni mérkőzést öt sárga miatt ki kellett hagynom, nagyon játszottam volna, amiért szomorú vagyok, viszont nyert a csapat, ami örömmel tölt el. Most vasárnap teljes gőzzel előre, maximális elszántsággal utazok én is Budapestre. (paksifc.hu)

Puskás Akadémia - Újpest, 15:30

Luciano Slagveer (a Puskás Akadémia középpályása): - Remélem kellő önbizalmat ad a Fradi elleni győzelem és a következő meccset is meg tudjuk nyerni. Az Újpest kemény csapat, nehéz meccseket játszottunk ellenük. Egyénileg jobb játékosok alkotják a keretünket, mint a lilákét, és a papírforma alapján is erősebbek vagyunk. Az a minimum, hogy kiadjunk magunkból mindent, szeretnénk begyűjteni a három pontot. (pfla.hu)

Szabó Bálint (az Újpest középpályása): - Mindenképpen egy kiélezett és nagyon kemény összecsapásra számítok, mivel egy jó erőkben lévő Puskás Akadémiához utazunk el vasárnap. A szezonbeli negyedik meccsünket játsszuk majd ellenük, így már ismerjük a gyenge pontjaikat, és azt is, hogy mely elemekben nőhetünk föléjük a végső győzelem érdekében. (ujpestfc.hu)

ZTE - Ferencváros, 20:15

Ricardo Moniz (ZTE): - Fontos mérkőzés előtt állunk, több szempontból is jelentőségteljes találkozó következik számunkra. Készen állunk a mérkőzésre, és a sérülések valamint a sárga lapok ellenére is van elegendő játékosunk a hétvégére, akikkel számolni tudunk. Sajnos az elmúlt fordulókban nem sikerült pontot szereznünk, de látom a fiúkon, hogy készek a harcra és éheznek arra, hogy végre ismét sikerüljön pontot szerezniük és győzedelmeskedni tudjanak. (ztefc.hu)

Sztanyiszlav Csercseszov (Ferencváros): - Az UEL-meccs után az volt a legfontosabb, hogy regenerálódjunk, mert egy nagyon intenzív meccsen vagyunk túl. Vannak játékosok, akiknél várunk, hogy milyen állapotban lesznek a vasárnapi bajnokira. Jó meccsre számítok, legutóbb nehéz meccset vívtunk a ZTE ellen, tudjuk, hogy otthon agresszívan játszanak, a legfontosabb, hogy taktikailag, technikailag és fizikálisan felkészültek legyünk. Ez nagyon fontos a Zalaegerszeg ellen. (fradi.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz