Fotó: MTI

NB I: Megállíthatatlan a Kecskemét - 9 forduló óta veretlen az újonc

Az OTP Bank Liga 23. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Kecskemét hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Vasast.
Csakfoci.hu 2023. március 12., vasárnap 15:59
Fotó: MTI
Az OTP Bank Liga 23. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Kecskemét hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Vasast.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. március 12., vasárnap 15:59

A Kecskemét kezdett aktívabban, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani a hazai csapat. A 28. percben Nagy 23 méteres szabadrúgása ment fölé, egy perccel később pedig Horváth lőtt fölé 15 méterről.

A 32. percben Urblík adott középre, Sztojka három méterről, szorongatott helyzetben mellé fejelt. A 34. percben Holender tekerését ütötte fölé Varga. Ezek a Vasas percei voltak.

A 35. percben Katona beadása után Zeke tette kapura a labdát, Uram védett. Nem sokkal később Horváthnak megint volt egy jó távoli próbálkozása, ami kicsivel mellé ment.

A második félidő elejét megnyomta a KTE: Katona lőtt éles szögből, Uram másodszorra megfogta a labdát. Az 57. percben Zeke beadásába Tóth tette bele a lábát, a labda kicsivel ment fölé.

Az 59. percben aztán megszerezte a vezetést a hazai csapat: Nagy adott középre, Tóth pedig két méterről a hálóba fejelt. A 66. percben Szilágyi centerezett, Silye robbant be, de öt méterről fölé pörgetett. Nem sokkal később Tóth fejelt kicsivel mellé.

A 79. percben Szuhodovszki szép cselek után Nikitscherhez passzol, ő 12 méterről tisztán lőhetett, de "eltörte" a labdát.

A 84. percben a Kecskemét lezárta a meccset: Szuhodovszki parádésan ugratta ki Banó-Szabót, aki 16 méterről nem hibázott.

A Kecskemét győzelmével megerősítette második helyét, míg a Vasas továbbra is utolsó.

NB I, 23. forduló

Kecskemét - Vasas 2-0 (Tóth B. 59., Banó-Szabó 84.)

Kecskemét: Varga B. – Nagy (Katona M. 67.), Vágó, Szabó A., Belényesi, Zeke – Szuhodovszki, Nikitscher, Katona B. (Banó-Szabó 60.) - Tóth B., Horváth (Májer 67.)

Vasas: Uram - Litauszki, Hegedűs, Iyinbor (Zimonyi 73.) – Baráth (Ódor 62.), Sztojka (Hidi 62.), Urblík (Szalai 80.), Hinora (Szilágysi 46.), Silye - Holender, Balogh

Címkék: #Vasas #Kecskemét
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz