Fotó: paksifc.hu

NB I: Két piros lap, egy öngól - Bognár csapata lesimázta az Újpestet

Keveset mutatott támadásban az Újpest, így nem igazán volt esélye még a pontszerzésre sem Pakson.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 19., szombat 21:54
Fotó: paksifc.hu
Keveset mutatott támadásban az Újpest, így nem igazán volt esélye még a pontszerzésre sem Pakson.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 19., szombat 21:54

Két veretlen csapat, a Paksi FC és az Újpest FC összecsapásával zárult az NB I 4. fordulójának szombati játéknapja. A lila-fehérek kapujában az előző héten (is) nagyot hibázó Djordje Nikolic helyét Banai Dávid vette át.

1. félidő

A 8. percben Haraszti szabadrúgása 20 méterről a bal sarok felé ment, éppen oda, ahol Banai állt, de a kapus előtt lepattant a labda, így csak kiütni tudta. Ennél több mindent azonban nem lehetett feljegyezni az első 24 percből, akkor viszont a semmiből, két perc alatt két gólt szerzett a Paks.

Előbb Silye balról, a 16-os sarkáról lőtte középre élesen a labdát, ahol Ljujic lábáról irányt változtatva a jobb alsóban kötött ki a játékszer, majd a középkezdés után néhány másodperccel elveszítette a labdát az Újpest, Silye balról jövő beadására üresen érkezett Szabó Bálint és 10 méterről a jobb sarokba helyezett, 2-0.

Kellett egy kis idő az Újpestnek, mire felocsúdik a gyorsan bekapott két góltól, a 35. percben aztán közel került a szépítéshez, ekkor egy szép akció a végén a 22-es passzolt Csoboth elé, aki nagy helyzetbe került 12 méterre szemben a kapuval, lövésénél azonban hatalmasat mentett Papp.

A 39. percben érdekes jelenet következett: az ápolás miatt a pályát elhagyó Tim Hall a játékvezető engedélye nélkül tért vissza, amiért megkapta a második sárga lapját, így kiállították. De csak egy percig volt emberelőnyben a Paks, Szabó János ugyanis megrúgta Csobothot 21 méterre a kaputól, így ő is második sárgával lett kiállítva.

A szünet utolsó mozzanataként Ganea szabadrúgását védte Szappanos.

2. félidő

Vas 16-oson kívüli löketével indult a második etap, ám túlméretezte a Paks játékosa. Ezeket viszont sokáig nem követték újabb próbálkozások, Szappanos és Banai is munka nélkül maradt jó ideig.

Nebojsa Vignjevic az 58. percben kettőt is cserélt, ám Mörschel és Simon sem hozott lendületet - illetve a félidőben beállt Ambrose sem. A 62. percben Tamás beadása volt veszélyes, de középen hosszú volt Simonnak.

A 79. percben aztán végképp eldöntötte a három pont sorsát a Paks: Balogh passzolt Silyéhez, aki a 16-oson belülről, az alapvonalról centerezett, majd Banai középre paskolta a labdát, Bőle pedig visszafejelte rögtön a kapu bal sarkába, 3-0.

A 90. percben járt a legközelebb a gólhoz az Újpest, ekkor Kiss beadásánál Ambrose fejese csattant a kapufán. Összességében a támadásban gyengén teljesítő vendégeknek nem volt esélyük a pontszerzésre sem, így megérdemelten tartotta otthon a pontokat a Paks.

NB I, 4. forduló

Paksi FC-Újpest FC 3-0 (Ljujic 24. - öngól, Szabó B. 25., Bőle 79.)
Kiállítva: Szabó J. 40., ill. Hall 39.

Paks: Szappanos - Kinyik, Vas (Bőle, 77.), Szabó J. - Kovács, Papp, Windecker, Szabó B. (Balogh, 46.), Silye (Mezei, 81.) - Hahn (Könyves, 46.), Haraszti (Lenzsér, 59.).

Újpest: Banai - Pauljevic (Kiss T., 76.), Antzoulas, Hall, Tamás - Ljujic (Simon, 58.), Onovo, Mack (Ambrose, 46.) - Ganea (Mörschel, 58.), Varga (Fehér, 43.), Csoboth.

Olvastad már?
NB I: Az MTK vetett véget a Kecskemét nyerő szériájának
Hej Viktor távoli gólja három pontot ért az MTK Budapestnek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz