NB I: Idegenben nyert a Fradi és visszavette az első helyet a tabellán

Hátrányból fordítva győzött a Fradi, így újra az NB I élén állnak a zöld-fehérek.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 30., szombat 18:54
Hátrányból fordítva győzött a Fradi, így újra az NB I élén állnak a zöld-fehérek.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 30., szombat 18:54

A 222. örökrangadón a harmadik MTK Budapest a második Ferencvárosi TC együttesét látta vendégül a Hidegkuti Nándor Stadionban.

I. félidő

A teltházas összecsapás első helyzetét a vendégek alakították ki, ekkor Ben Romdhane elé csorgott egy labda a 16-oson belül, így ő kapuval szemben találhatta magát, azonban az MTK-védők bravúrosan szerelték. A hatodik percben aztán Abu Fani lövését tenyerelte oldalra Demjén. A 10. percben Varga Barnabás egy szemfüles emelés után kapufáig is eljutott, a Fradi támadója 15-ről emelte át Demjént, azonban próbálkozása a felsőlécen csattant.

A 12. percben Bognár révén az MTK szerezte a találkozó első gólját: Abena passzát rosszul vette át Sigér, Bognár lecsapott a labdára, kapura tört, majd 14 méterről higgadtan a bal alsóba passzolt (1-0). A 19. percben újfent állták a sarat a hazai védők, ezúttal Ramirez bombája pattant le egy blokkoló játékosról. Három perccel később Varga B. révén egyenlített az FTC, Abu Fani mesterien emelt a csatár irányába, aki 7 méterről, nagy erővel a jobb sarokba fejelt (1-1). Abu Fani ismét megtalálta Vargát a 25. percben, aki azonban ezúttal a kapu fölé bólintott.

Tíz perccel később a túloldalon Antonov ívelt középre balról, az érkező Bobál fejese Dibusz ölébe hullott. A félidő második fele kevesebb helyzetet hozott, mindkét csapat zárta a területeket, aztán a 41. percben Ben Romdhane adott be az alapvonalról egy lecsorgó labdát, amire Marquinhos érkezett leggyorsabban, és két védő közül a hálóba lőtt (1-2), így kialakította a félidei állást.

II. félidő

A fordulást követően Ramirez távoli, kellemetlen szabadrúgását ütötte szögletre Demjén. A 49. percben Marquinhos és Makreckis játszott össze szépen a jobb oldalon, majd utóbbi tört be a 16-oson belülre, és készített Abu Fani elé, aki azonban egy védőbe bombázott. Az 55. percben Marquinhos megszerezte a második gólját, miután lecsapott egy előre vágott labdára, és Demjén mellett a kapuba pöckölte a labdát (1-3). A folytatásban előbb Bognár próbálkozása suhant el a bal kapufa mellett, majd Stieber tekerésénél kellett a helyén lennie Dibusznak.

A harmadik góljára hajtó Marquinhos kicsit jobbról, 12-ről lőtt, Demjén lábbal hárított a 61. percben. Kettő perccel később Wingo lépett ki a védőfalból, nagy lendülettel megindult a kapu irányába, végül azonban nem passzolt a társa elé, hanem távolról, hatalmas erővel a bal felsőbe bombázott (1-4). A csereként beállt Stieber ballal próbálkozott a 74. percben, lövése a kapu fölé szállt, majd a túloldalon a padról beszállt Pesic lőtt méterekkel Demjén kapuja fölé.

A 84. percben Bognár egy szép csel után tekert a bal sarok felé, Dibusz éber volt, és vetődve védett. A következő támadásból megszületett az ötödik Fradi-gól: Marquinhos visszakészítése után Besic találta el a kapufát, a kipattanót Abu Fani előbb Demjénbe lőtte, majd az ismétlést már a hálóba juttatta (1-5). A hosszabbítás is tartogatott még egy FTC-gólt, Pesic robbant a kapu elé egy baloldali beadás után, majd ballal a hálóba lőtt (1-6), így a Ferencváros begyűjtötte a három pontot és újra a tabella élére került.

NB I, 8. forduló

MTK Budapest-Ferencváros 1-6 (Bognár 12., ill. Varga B. 22., Marquinhos 41., 55., Wingo 63., Abu Fani 86., Pesic 92.)

MTK: Demjén - Hei, Kádár, Bobál - Kovács M., Kosznovszky (Spalek, 70.), Thiam (Kocsis G., 56.), Kata, Antonov (Kovács P., a szünetben) - Németh K. (Stieber, a szünetben), Bognár

(cserék: Rácz, Biben, Kocsis G., Kovács P., Miknyóczki, Molnár R., Spalek, Stieber, Vadnai, Végh, Zuigeber, Zsóri)

FTC: Dibusz - Makreckis (Pászka, 78.), Abena, Wingo, Ramirez (Civic, 69.) - Sigér (Baráth, 78.), Ben Romdhane (Besic, 69.) - Marquinhos, Zachariassen, Abu Fani - Varga B. (Pesic, 78.)

(cserék: Varga Á., Baráth, Besic, Botka, Cisse, Civic, Gojak, Katona B., Lisztes, Mmaee, Pászka, Pesic)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz