NB I: Hatalmas a magyarok dominanciája, csak két légiós az utolsó forduló válogatottjában - itt a csapat

Az NB I 33., azaz utolsó fordulójából is összegyűjtöttük, mely játékosok teljesítettek a legjobban honlapunk megítélése szerint.
Csakfoci.hu 2024. május 20., hétfő 17:30
Az NB I 33., azaz utolsó fordulójából is összegyűjtöttük, mely játékosok teljesítettek a legjobban honlapunk megítélése szerint.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 20., hétfő 17:30

NB I, a 33. forduló válogatottja

Szappanos (Paks) - Belényesi (KTE), Golla (Puskás), Botka (Ferencváros) - Komáromi (Puskás), Mezei (Paks), Marquinhos (Ferencváros), Nagy Zs. (Puskás) - Németh (MTK), Sajbán (ZTE), Pálinkás (Kecskemét)

Csere: Szendrei (Kecskemét)
Edző: Hornyák (Puskás)

Szappanos Péter (Paks)

Ott folytatta, ahol a Magyar Kupa-döntőn abbahagyta. Főként az első játékrészben akadtak nagy védései, Melnyik, Camaj és Makowski lövéseinél is a helyén kellett lennie.

Belényesi Csaba (Kecskemét)

Több fontos szerelése és felszabadítása is volt a védelemben, hozta a tőle megszokott kemény és stabil játékot.

Wojciech Golla (Puskás Akadémia)

A 70 percig emberhátrányban játszó DVSC ugyan nem alakított ki sok lehetőséget, de amikor felértek a Puskás kapuja elé, Golla rendre magabiztosan oldotta meg feladatát.

Botka Endre (Ferencváros)

Az Újpest nem igazán dolgoztatta meg a ferencvárosi védőket, így Botka is többnyire a támadások segítésében jeleskedett.

Marquinhos (Ferencváros)

Látványos gólja nagyon kellett a Fradinak, hiszen ez törte meg a gólcsendet az Újpest ellen a 38. percben. A brazil szélső ezúttal is nagyon aktív volt, nem igazán lehetett tartani.

Mezei Szabolcs (Paks)

Bombagóllal juttatta vezetéshez csapatát a Kisvárda ellen, és végig nagy mezőnymunkát végzett a középpályán.

Komáromi György (Puskás Akadémia)

Ő is két góllal járult hozzá csapata rendkívül fontos győzelméhez, továbbá egy kiállítást is kiharcolt.

Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

Hetek óta válogatott formában játszik, a DVSC ellen is csapata egyik legjobbja volt. Kiharcolt egy tizenegyest, és két gólt is szerzett.

Németh Krisztián (MTK Budapest)

Egy nagyon szépen és pontosan helyezett góllal szerzett vezetést csapatának a 4. percben, majd ezt követően is számos támadásból vette ki hatékonyan a részét.

Sajbán Máté (ZTE)

A zalaiak legveszélyesebb játékosa volt, bombagóljával előnybe is kerültek a 22. percben. Cseleivel és mozgékonyságával sok gondot okozott a védőknek.

Pálinkás Gergő (Kecskemét)

A KTE egyik legaktívabb játékosa volt, sárgát és szabadrúgásokat is kiharcolt és többször is tisztára tudta játszani magát a kapu előtt. A hajrában ő eszmélt a leggyorsabban egy kipattanónál és megszerezte a győztes gólt.

A forduló cseréje: Szendrei Ákos (Kecskemét)

Nem kapott sok időt, ám ez is elég volt ahhoz, hogy nem sokkal később egy kapura lövését követően csapattársa megszerezze a győztes gólt a kipattanóból.

A forduló edzője: Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia)

Ismét hozta a Puskás az utóbbi hetekben rá jellemző gólerős játékot, már az első percektől kezdve támadófocival rukkolt elő Hornyák csapata. A Loki elleni háromgólos győzelem - emberelőnyben - akár nagyobb arányú is lehetett volna. A Puskás végül odaért a harmadik helyre.

Olvastad már?
Botka: "Az Újpest minimálisan sem volt veszélyes ránk", Dibusz szerint tőrdöfés volt a szurkolókkal szemben Stankovic lelépése - így értékeltek a Fradi-játékosok
Ha az idény elején valaki azt mondja Varga Barnabásnak, hogy ilyen szezonja lesz, akkor aláírta volna. Lisztesnek nehéz volt feldolgoznia, hogy Stankovic szűk húsz perc elteltével a beállása után le is cserélte őt a kupadöntőn, de teljesen megérti a korábbi edzője döntését.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz