Fotó: kecskemetite.hu

NB I: Hamarosan komoly visszatérővel erősíthetnek a lila-fehérek

Keresztszalag-szakadása miatt ebben a szezonban még nem léphetett pályára Nikitscher Tamás, de ha minden jól megy, áprilisban már számíthat rá a KTE.
Budai László 2024. március 6., szerda 11:45
Fotó: kecskemetite.hu
Keresztszalag-szakadása miatt ebben a szezonban még nem léphetett pályára Nikitscher Tamás, de ha minden jól megy, áprilisban már számíthat rá a KTE.
Szerző: Budai László 2024. március 6., szerda 11:45

A Kecskemét középpályása, Nikitscher Tamás a 2023/24-es bajnoki rajt előtt, az Ajka elleni főpróba alkalmával szenvedett keresztszalag-szakadást. A műtét elkerülhetetlen volt, de a 24 éves játékos végig nagyon pozitívan állt az új kihívás elé. Most újabb mérföldkőhöz ért el, hiszen néhány napja részben a csapatedzésekbe is bekapcsolódhatott, emellett Buzási Péter erőnlétivel dolgozik majd az egészségügyi stáb helyett.

- A Buzási-féle bemelegítéseket már nagyon jól ismerem, ezekbe már bekapcsolódhatok. Fokozatosan vezetnek vissza a terhelésbe, most jön az az időszak, amikor különböző tesztekkel kiegészítve átadnak majd teljesen Buzási Petinek, hogy vele végezzek külön munkát. A bemelegítés mellett a labdás koordinációkat, illetve az engedélyezett gyakorlatokat folyamatosan csinálom, idővel aztán jönnek a kontaktfeladatok, így építjük fel szépen a visszatérést - mesélte Nikitscher a klubhonlapnak. - Ez az első hét, amikor már tényleg a csapattal vagyok, a kondiedzéseket is a többiekkel csinálom végig. Az edzést velük kezdem, aztán Peti mindig szól, hogy mikor indul számomra a különmunka.

A tüdőkapacitást vissza kell hozni, a lábat különböző futásokkal terhelni kell, úgyhogy ez most a „vér és könnyek” időszaka, de ez a legfontosabb eleme annak, hogy visszatérjek.

A tervek szerint Nikitscher április végén már bevethető lehet.

- Nincs már messze, mondhatni több van mögöttem, mint ami még vár rám addig.

Április 20-án jöhet el ennek az ideje, ez a hazai Mezőkövesd ellen bajnoki hétvégéje. Hetekre le van bontva, hogy milyen munkát kell elvégezzek, akkor juthatok el oda, hogyha a stáb is úgy dönt, akkor be is állhatok.

Addig sok dolognak kell még klappolnia, de nagyon bízom benne, hogy a megfelelő odafigyeléssel ezután is minden rendben lesz. Természetesen nagyon várom, hogy ott legyünk már, hiszen sok hónap telt el. Most viszont már a célegyenesben vagyunk. 

Olvastad már?
Közel 1 milliárdért igazoltak egymástól az NB I-es klubok: “A magyar liga kockázatos” - ezt mondja a szakértő
Olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy mit jelent ez a szintű pénzmozgás a térségben, mi lehet mindennek a hozadéka a hazai bajnokságra nézve, de az is szóba került, a klubok tulajdonosai, első emberei mennyire nyitottak vagy elutasítóak abból a szempontból, hogy fizessenek egy játékosért? A kérdések megválaszolásában Polyák Balázs volt segítségünkre, aki az MTK korábbi sportigazgatójaként, majd klubmenedzsereként több játékos felépítésében és értékesítésében vett részt, a magyar klubvezetők közül a legtöbb pénzmozgással járó átigazolást ő bonyolította le, így jól ismeri azokat a szempontokat, amelyek a piacot mozgatják.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz