Fotó: vasasfc.hu

NB I: "Ha bármely játékos arra apellált, hogy edzőváltás lesz, akkor rossz úton járt" - az öltözőbeli korszakváltás is bekavar

A Vasasnál nem akarják egyetlen ember nyakába varrni a sikertelenséget, ehelyett együtt lábalnának ki abból a nehéz helyzetből, amibe belekerültek.
Budai László 2023. március 21., kedd 14:21
Fotó: vasasfc.hu
A Vasasnál nem akarják egyetlen ember nyakába varrni a sikertelenséget, ehelyett együtt lábalnának ki abból a nehéz helyzetből, amibe belekerültek.
Szerző: Budai László 2023. március 21., kedd 14:21

Amint arról honlapunk is beszámolt, kedden délelőtt eldőlt, hogy a Vasas a bajnokság hátralévő részének is jelenlegi vezetőedzőjével, Kondás Elemérrel vág neki. A döntés részleteiről Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója beszélt az M4 Sporton.

- A mérkőzéseket követően nem szeretünk komoly döntéseket hozni, mert a találkozó hatása alatt ez nem biztos, hogy a legjobb lenne. Végiggondoltunk mindent, és úgy döntöttünk, hogy nem váltunk vezetőedzőt. Nehéz megmondani, mi ilyenkor a jó döntés, ez majd májusban kiderül. Persze, adekvát lett volna, ha most váltunk, hiszen sikertelen a csapat és jön a válogatott szünet. Vannak is problémák, ez igaz, de nem egyedül Kondás Elemér nyakába varrnánk ezeket.

Valószínűleg 10-ből 9 esetben más döntés született volna, de mi szeretnénk megfontoltan határozni, nem kapkodni, mert nem biztos, hogy egyedül az edző a hibás abban, hogy a csapat így szerepel. Egy váltásnak persze lehettek volna előnyei, hiszen ilyenkor mindig érkezik egyfajta új impulzus, mindenki a szebbik arcát próbálja mutatni, de beljebb lettünk volna, ha néhány meccsig ez a helyzet?

- Egy váltásnak hátrányos következményei is lehetnek, hiszen a tréner nem ismeri a csapatot, és nekünk nem 1-2 meccset kell megnyerni, már csak matematikailag sem. Nem lehetetlen a helyzetünk, bele kell állni a munkába, ameddig Kondás Elemér hatással tud lenni a csapatra, addig élvezi a bizalmat. 

Arra is rákérdeztek, hogy tervben volt-e esetleg egy lehetséges új tréner, például Csizmadia Csaba érkezése.

- Nem volt benne a pakliban, nem tárgyaltunk Csizivel, persze, a zuhanyhíradós híreket én is hallom, de nem foglalkozom ezekkel. Nem szerettem volna senkivel tárgyalni a forduló előtt, mert egy ilyen találkozó előtt mindenkinek a meccsre kell koncentrálnia. Én sem tudtam volna úgy Kondás Elemérrel kommunikálni, ha közben mással tárgyalok. Korrekten akartunk eljárni, nem készítettünk elő semmilyen edzőváltást. 

Nagy Miklós arról is beszélt, hogy délelőtt a csapattal is közölték a hírt: a jelenlegi trénerrel kell sikeresebbnek lenni.

Ha bárki a játékosok közül arra apellált volna, hogy edzőváltás lesz, akkor rossz úton járt. Nem hiszem, hogy egy játékosnak ezzel kellene foglalkoznia, sokkal inkább azzal, hogy maximálisan teljesítsen. Ez tehát egy üzenet is volt, hogy nem tehetik a felelősséget egyedül Elemér vállára.

Az is szóba került, mennyire hiányoznak a vezérek a csapatból.

- Ez nemcsak a Paks elleni meccsen érződött, alapvetően is ezzel küzdünk. A vezérek nemcsak játéktudásban, hanem karakterben is hiányoznak. Nem személyekre hegyezném ki, de az elmúlt években ott volt Feczesin, Pátkai, Jova, olyan karakterek, akik rendezték az öltözőben a csapat hozzáállását, legyen szó a játékról vagy a mentális állapotról. Nem mondom, hogy most nincsenek megfelelő emberek, de egy korszakváltás zajlik az öltözőben, és az biztos, hogy ez hátrány. 

Nemrégiben Feczesin Róbert, Radó András és Márkvárt Dávid is kikerült a felnőttcsapat keretéből, és elképzelhető, hogy adott esetben ismét ehhez az eszközhöz nyúlnak a klubnál.

- Benne van, hogy lesz még ilyen, hiszen ahogy be lehet kerülni a keretbe, akár ennek a három játékosnak is, úgy ki is lehet kerülni onnan. Egyébként ahogy hallottam, a tartalékcsapathoz küldött labdarúgók jól beleálltak a munkába.

Kondás Elemérnek is azt tanácsoltam, hogy nem az ellenségeket kell keresni, hanem azokat, akik harcba tudnak szállni, akik velünk vannak, nem sértett emberek, hanem alávetik magukat a közösségnek. Együtt kerültünk ebbe a helyzetbe, együtt is próbálunk kimászni belőle.

Olvastad már?
Megerősítve: Menesztették a nagymúltú magyar klub vezetőedzőjét, házon belülről jött az utód - hivatalos
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz