Fotó: eto.hu

Megerősítve: Menesztették a nagymúltú magyar klub vezetőedzőjét, házon belülről jött az utód - hivatalos

Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Nyikes Zoltán 2023. március 21., kedd 13:14
Fotó: eto.hu
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 21., kedd 13:14

Lassan már-már nem telik el úgy hét, hogy ne váltanának edzőt az NB II-ben, információink szerint pedig nem kivétel ez alól a válogatott szünet sem.

A csakfoci.hu ugyanis úgy értesült, hogy nagy valószínűség szerint az ETO FC Győr megválik Tímár Krisztián vezetőedzőtől.

Honlapunk úgy értesült, hogy minden bizonnyal házon belülről jöhet a pótlás a hátralévő fordulókra, így képben lehet az NB III Nyugati-csoportjában szereplő ETO Akadémia spanyol trénere, Antonio Munoz, vagy az U19-es csapatot vezető Csató Sándor is.

Tímár tavaly nyáron érkezett az U19-es magyar válogatottól az ETO-hoz, amelynél 28 bajnokin 10 győzelem, 9 döntetlen és 9 vereség volt a mérlege, mindez pedig a nyolcadik helyet jelenti jelenleg a másodosztályban. Az ETO az elmúlt tíz mérkőzés formatabelláját tekintve az ötödik, és érdekesség, hogy pontjai többségét idegenben gyűjtögeti, az elmúlt hat hazai bajnokiján nyeretlen maradt.

Amennyiben a győriek hivatalosan is bejelentik Tímár távozását, ez lesz a 16. edzőváltás az NB II mostani idényében.


FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenését követően nem sokkal az ETO a hivatalos oldalán is megerősítette információnkat: "A mai naptól már nem Tímár Krisztián az ETO FC Győr vezetőedzője. A klub vezetősége kedden azonnali hatállyal szerződét bontott a szakemberrel. Helyét Antonio Munoz veszi át, aki eddig a harmadosztályú ETO Akadémiát irányította" - olvasható a klubhonlapon.

A téli szünetben többször is megbeszéltük, hogy mit akarunk másképp látni, hol szeretnénk fejlődni. A tavaszi szezon 8 fordulója után és a válogatott szünet előtt az új sportigazgatóval közösen értékeltük a stáb és a csapat teljesítményét. Megállapítottuk, hogy a korábbi problémák továbbra is jelen vannak, sőt, még rosszabbodtak is, különösen a saját stadionunkban nyújtott teljesítményt illetően. Az idei szezon hazai mérlege elfogadhatatlan egy olyan klubtól, mint az ETO, amelynek rangja és ambíciói vannak – mondta Jan Van Daele ügyvezető.

Tíz fordulóval a bajnokság vége előtt új impulzusokra van szükség, hogy a klub DNS-ének megfelelően fejlődjön a játék és a csapat – folytatta az ügyvezető. - Ezért döntöttünk úgy, hogy Antonio Munozt nevezzük ki az együttes vezetőedzőjének, hiszen úgy véljük, kellőképp ismeri a klubot és az ETO iránti szenvedélye, a szakértelmével kombinálva megfelelő a csapathoz, és ahhoz az ambícióhoz, hogy a közeljövőben versenyképes gárdát építsünk. Segítségére lesz az ETO korábbi bajnok labdarúgója, Lipták Zoltán, aki nagyon jól ismeri a csapatot és a klubot.

Tímár Krisztián a következőképp búcsúzott:

Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy egy ilyen nagy klub vezetőedzője lehettem. Nagyon büszke vagyok rá, hogy mi voltunk a legfiatalabb csapat az NBII-ben, azt gondolom ez a magyar futball érdekeit is szolgálta. Köszönöm a játékosok hozzáállását, biztos vagyok benne, hogy több fiatal játékosról hallunk még. Sok sikert kívánok az ETO-nak a jövőben!

Olvastad már?
Vasas: Döntöttek Kondás Elemér sorsáról
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz