Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu/

NB I-es felkészülés: A Mezőkövesd 120 perces meccsen kapott ki a főpróbán

3-1-re kikapott a Mezőkövesd utolsó nyári felkészülési mérkőzésén, az NB II-es Nyíregyházi elleni kétszer 60 perces találkozón.
Csakfoci.hu 2023. július 23., vasárnap 22:32
Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu/
3-1-re kikapott a Mezőkövesd utolsó nyári felkészülési mérkőzésén, az NB II-es Nyíregyházi elleni kétszer 60 perces találkozón.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 23., vasárnap 22:32

A kövesdi klubhonlap beszámoja szerint az NB II-es Nyíregyháza kezdett veszélyesebben és viszonylag korán, a 14. percben vezetést is szerzett Herjeczki közeli találatával (0-1).

A 23. percben aztán büntetőt harcoltak ki a vendégek, a labdát pedig Novák magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtte (0-2).

A folytatásban az élvonalbeli csapat játszott fölényben, de helyzetet csak ritkán sikerült kialakítania a nyíregyházi kapunál, a vendégek fegyelmezetten védekeztek. Az 50. percben viszont góllá érett a mezőkövesdiek fölénye, egy szép támadás végén Vajda lőtt 16 méterről a bal felső sarokba (1-2).

Nem járt messze az egyenlítéstől sem a Kövesd, de vagy a vendégek cserekapusa, Dala védett nagyot, vagy épp volt olyan perc 8a 75.), amikor a hazaiak gyors egymást követően kétszer is a kapufát találták el.

És ahogy az lenni szokott, jött is a kimaradt kövesdi lehetőségekre a Szpari-gól: a 83. percben, egy szép nyíregyházi támadás végén Gresó lőtt 12 méterről laposan a hálóba, kialakítva a 3-1-es vendégsikert a kétszer 60 perces találkozón, amely mindkét csapatnak a főpróbája volt a bajnoki rajtot megelőzően.

Felkészülési mérkőzés, Mezőkövesd:

Mezőkövesd Zsóry FC – Nyíregyháza Spartacus FC 1-3 (Vajda 50., ill. Herjeczki 14., Novák 24. - 11-esből, Gresó 83.)

Mezőkövesd, I. félidő: Piscitelli – Kállai K., Lukic, Pillár, Filip, Brtan, Cseke, Vajda, Molnár, Drazic, Babunski

Mezőkövesd, II. félidő: Kovácsik – Zahary, Beriashvili, Hudák, Filip (Fiáth 92. p.), Kojnok, Lehoczky, Nagy G., Cseri, Illés, Prudnikov

Nyíregyháza: Fejér (Dala, 60.) – Farkas (Gyenti, 92.), Rjasko (Alaxai, 92.), Baki (Gengeliczki, 92.), Nagy B. (Kiss B., 92.), Toma (Tamás, 75.), Kesztyűs (Pataki, 92.), Nagy D. (Sigér, 60.), Géresi (Gresó, 75.), Novák (Myke, 60.), Herjeczki (Cseh, 92.)

Olvastad már?
Megerősítve: A Vidi bajnoka másik NB I-es csapathoz igazolt
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően Mezőkövesdre igazolt Kovácsik Ádám.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz