Fotó: MTI/Lakatos Péter

NB I: Böde beállt és pontot mentett a Paksnak, döntetlennel indult az idény - videó

Zsóri Dániel két kísérleténél is a gólvonalról mentettek a paksiak, akiknél ismét a rutinos Böde Dániel szállította a gólt.
Nyikes Zoltán 2023. július 28., péntek 21:50
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Zsóri Dániel két kísérleténél is a gólvonalról mentettek a paksiak, akiknél ismét a rutinos Böde Dániel szállította a gólt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 28., péntek 21:50

Az újonc MTK Budapest és az előző idényben az ötödik helyen végzett Paksi FC összecsapásával kezdődött el péntek este az NB I 2023/24-es kiírása.

1. félidő

Az első játékrész első fele kevésbé hozott látványos játékot, többnyire a mezőnyben birkóztak egymással a felek, az első nagyobb helyzet azonban szinte majdnem gólt is hozott. A 26. percben Antonov szöglete után Zsóri fejelt hét méterről, a labda a jobb sarokba tartott, Kovács Krisztián azonban hatalmasat mentett a gólvonal előtt.

A folytatásban is az MTK Budapest volt aktívabb, a 37. percben Németh Krisztián lövését védte Szappanos, majd egy perccel később Németh előkészítése után Kata cselezett ki egy védőt, majd 17 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt. A paksiak ebben a játékrészben nem találtak kaput, kísérleteik rendre messze elkerülték a célt.

2. félidő

A fordulás után villámrajtot vett a fővárosi együttes, a 49. percben Bobál a félpályáról indította a védők mögé bemozgó Némethet, aki 14 méterről, kapásból lőtt, és ugyan Szappanos még beleért, de védeni nem tudott, 1-0.

Az 54. percben is a gólszerző veszélyeztetett, ekkor 16 méterről vette célba a bal alsót, de tekerésére leért Szappanos.

A 65. percben aztán egyenlített a Paks: Mezei szöglete után Windecker fejese megpattant Antonovon, a labda épp Hahn elé került, aki becsúszva kapura kotorta a játékszert, Demjénről tovább csorgott a labda és végül a csereként néhány perccel ezelőtt érkező Böde pofozta be a gólvonalon túlra néhány lépésről, 1-1.

Három perccel később majdnem a fordítás is összejött a vendégeknek, miután Osváth jobbról érkező beadásánál Böde azonban luftot rúgott nagy helyzetben. A 73. percben az MTK is újra előnyt szerezhetett volna, ekkor Bognár remek indítása után Kata gurított vissza a 16-oson belül, az alapvonalról, Zsóri érkezett is és a bal alsót vette célba, a gólvonalon álló Vas azonban nagyot mentett.

A hátralévő időben már nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, végül egy szögletvariáció után Mezei lövését jegyezhettük fel utoljára. Döntetlennel indult az NB I 2023/24-es kiírása.

NB I, 1. forduló

MTK Budapest-Paksi FC 1-1 (Németh 50., ill. Böde 66.)

MTK: Demjén - Hej, Kádár, Bobál - Kovács M. (Végh, 90.), Bognár (Stieber, 74.), Thiam, Kata, Antonov - Németh (Molnár, 85.), Zsóri (Horváth, 74.).

Paks: Szappanos - Osváth, Kinyik, Hegedűs - Vas, Windecker, Papp K. (Bőle, 67.), Kovács K. (Mezei, 56.) - Szabó B. (Haraszti, 67.), Könyves (Böde, 56.), Hahn (Balogh, 76.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz